algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

L'afició diu sí a Son Moix

L'assistència d'espectadors ha passat de 13.000 al Lluís Sitjar a 19.000 al nou estadi mallorquinista

L'afició mallorquinista està acudint en massa al nou estadi de Son Moix, malgrat que els resultats de l'equip, fins fa ben poc, no eren el millor reclam perquè la gent anàs al nou santuari del Mallorca. La temporada passada, després dels sis primers partits al Lluís Sitjar, la mitjana d'espectadors se situava en 13.000, quan al vell estadi del Fortí la capacitat era de 19.000.

El més sorprenent és que l'equip que dirigia Héctor Cúper era, després d'aquella onzena jornada lliguera, el líder de la Primera Divisió del futbol espanyol, amb 22 punts, un partit perdut i només quatre gols encaixats. El Reial Mallorca era objecte de lloances per part de tot el món futbolístic, però l'afició mallorquinista no omplia, ni de bon tros, el seu estadi.

Una temporada després, la història ha canviat radicalment. És cert que Son Moix tampoc no és plè cada jornada, però la mitjana d'aficionats ha pujat fins als 19.000 espectadors. Tot això amb l'equip situat en les zones més baixes de la classificació. Curiosament, en l'actualitat, després de la victòria davant el València de Cúper, és quan està millor situat, al desè lloc.

Les raons d'aquest espectacular augment d'assistència a veure jugar el Mallorca cal trobar-les en tres aspectes. El primer, i més important, és la considerable reducció dels preus, tant de les entrades per cada partit com, sobretot, del passi de soci, que enguany és, aproximadament, un 30% més barat que no pas la temporada passada. Això ha provocat que es passàs dels poc més de 10.000 socis la temporada passada als 15.000 que, ara com ara, té el Mallorca (una xifra que augmenta a poc a poc cada dia).

Altres raons per explicar l'augment d'aficionats que acudeixen a veure el Mallorca de Vázquez és el nou recinte on juga l'equip, ja que de l'entranyable però incòmode Lluís Sitjar s'ha passat al nou i còmode (malgrat els embussos) Son Moix. I també clau és la llavor deixada pels dos anys plagats d'èxits de Cúper i els seus al·lots. És clar que l'afició pel Reial Mallorca ha augmentat considerablement a l'empara de les fites dels dos darrers anys. Molts esperaven repetir amb Mario Gómez, primer, i Fernando Vázquez, actualment, les grans actuacions passades que convertiren el Reial Mallorca en un dels grans d'Europa. Això, de moment, no ha succeït, però l'afició no ha abandonat el seu equip. Els mallorquinistes, enguany, donen més suport que mai al seu equip, i aquest sembla que comença a tornar-li alegries.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris