cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

«La política esportiva no és només una qüestió pressupostària, sinó de criteri»

Joana Maria Petrus assegura que els esportistes notaran el canvi de Govern

Cent dies "la cortesia obliga" no donen per molt. En tot cas, i no és poc, Joana Maria Petrus, directora general d'Esports del Pacte de Progrés, assegura que se sent satisfeta amb la feina feta i, especialment, amb els pressuposts.

"Quin balanç podeu fer dels cent primers dies al capdavant de la Direcció General d'Esports? 
"En primer lloc voldria destacar que han estat uns mesos de molta feina. He pres contacte amb la realitat esportiva de Balears, que no és poc. A més, hem clarificat posicions, hem marcat pautes genèriques de treball i ens hem fixat les necessitats més urgents.

"Són suficients poc més de 1.100 milions de pessetes? 
"Són els que hem demanat. En tot cas, és cert que quan més tens, més pot fer. Ara bé, m'agradaria deixar clar que la política esportiva d'un Govern qualsevol no depèn només de la quantia del pressupost. És possible fer una política esportiva diferent amb més doblers, amb menys o amb la mateixa quantitat. No és una qüestió econòmica, sinó de sensibilitat, criteri...

"El Govern balear ha donat una important empenta als Esports, ja que el pressupost s'ha incrementat un 28 per cent. 
"L'increment és important, però encara ho hauria pogut ser més si no existís un forat pressupostari a Educació. En tot cas, crec que l'increment percentual deixa clar el suport del Govern a l'esport.

"Des del Partit Popular han qualificat els pressuposts de la Direcció General d'Esports de continuistes. 
"Hem tingut poc temps per elaborar els pressuposts i no m'ha semblat adient capgirar-ho tot perquè sí. A més, és lògic que s'hagi de donar continuïtat a alguns projectes ja iniciats.

"Però la política esportiva del nou Govern serà diferent? 
"Clar. Els canvis no depenen just dels doblers. Canviaran els criteris, la planificació, la sensibilitat, augmentarà la transparència...

"I els esportistes notaran res de nou? 
"Sí. De moment, les federacions es podran adonar que es clarificaran els criteris pels quals poden accedir a subvencions. Així mateix, des de la Direcció General estam decidits a intentar que el Consell Superior d'Esports augmenti la partida que envia pels desplaçaments interinsulars.

"Una de les partides pressupostàries que més augmenta és la destinada a l'Escola Balear de l'Esport. 
"Enguany s'hi hauran dedicat 60 milions i pel 2000 n'hi ha 100 de pressupostats. El consorci de l'Ebe té la darrera paraula, però la intenció de la Direcció General és afrontar durant el 2000 el desenvolupament del Decret de Titulacions Esportives. A més, pretenem dotar de forma adecuada el Centre de Documentació i incrementar significativament les partides destinades a les escoles superiors amb la contractació de nous tècnics, la compra de material...

"Els grans esdeveniments queden fora de la nova política esportiva del Govern balear? 
"De cap manera. La Direcció General té un pressupost limitat per subvencionar l'organització d'esdeveniments esportius d'alt nivell. En tot cas, estam en contacte permanent amb l'Institut Balear de Turisme.

"I quan s'obrirà el Centre de Tecnificació Reina Sofia? 
"Segur que serà dins el 2000 i el més aviat possible. Ara mateix estam pendents de l'acta de recepció definitiva per obrir el Centre. En tot cas, ja hi ha sobre la taula un grapat de peticions de distintes federacions internacionals perquè els seus equips hi facin una estada durant els mesos d'hivern.

"I per acabar, és obligat demanar per les competències que seran transferides al Consell de Mallorca. 
"Ara mateix s'està elaborant un informe jurídic per clarificar quines competències, a més de les que ja tenen, es poden transferir als consells.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris