algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El lideratge no és casualitat

El Bàsquet Inca derrota l'Orense després d'una gran segona meitat

ORENSE 73
B. INCA 81

ORENSE: Jesús Fernández (7), Bernabé (6), Hastard (17), McCann (12), Peñarroya (16) "cinc inicial", Coll (2), Pazos (0) i Héctor García (13).
14/28 en tirs de dos punts, 10/20 en triples i 15/21 en tirs lliures. 26 rebots (19 en defensa i 2 en atac). 21 faltes personals.
B. INCA: Chambers (13), Roure (2), Merchán (10), Monclova (17), Rubchenko (16) "cinc inicial" Yáñez (15) i Merino (8).
25/46 en tris de dos punts, 4/14 en triples i 16/23 en tirs lliures. 35 rebots (22 en defensa i 13 en atac). 20 faltes personals.
ÀRBITRES: Uruñuela i Verano. Sense eliminats.
MARCADOR CADA CINC MINUTS: (8-4), (16-15), (20-24), (32-35) "descans" (45-48), (58-59), (63-67) i (73-81) "final".

El Bàsquet Inca ratificà anit la seva condició de gran líder amb un excepcional triomf a la pista de l'Orense. El conjunt de Paco Olmos modificà ahir l'habitual guió i fou el joc interior la clau de l'èxit. El marcat, malgrat que el marcador fou sempre ajustat, no començà gens bé per al Bàsquet Inca, ja que Rubtxenko va veure com li assenyalaven la tercera falta personal quan just es disputava el minut 6. Així, a Paco Olmos no li quedà altre remei que donar-li vint-i-cinc llargs minuts de descans. En tot cas, els Monclova, Chambers... acceptaren el repte i mantingueren al Bàsquet Inca dins el partit en tot moment. En el darrer quart, i quan el marcador assenyalava un estret 58-59, Rubtxenko tornà a la pista i decidí el partit en un alè. Anotà 14 punts en deu minuts i sentencià la setena victòria dels homes de Paco Olmos.

Rafa Monclova, sens dubte, va ser un dels grans protagonistes del partit, ja que conduí el joc dels mallorquins de forma excepcional. Marcà el «tempus» del partit en tot moment i res no varen poder fer Bernabé i el mallorquí Coll per frenar la bona feina del cervell del Bàsquet Inca.

La victòria d'ahir davant l'Orense, un equip creat amb la ineludible ambició d'aconseguir el retorn a l'ACB, consolida al Bàsquet Inca al capdavant de la classificació. A més a més, deixa clar que la trajectòria dels homes de Paco Olmos no és fruit de la casualitat, sinó de la feina ben feta. Però no just això, sinó que el bàsquet exhibit ahir a Orense pel conjunt mallorquí obre encara noves expectatives. El Bàsquet Inca, que en anteriors partits semblava abusar de la línia del perímetre per afusellar el contrari, ens mostrà ahir tots els seus recursos. En tot cas, i malgrat la victòria, el conjunt d'Inca ha de continuar amb els peus a terra, partit rere partit... Somiar no és dolent i el cert i segur és que encara no coneixem on és el sòtil d'aquest treballador equip que entrena Paco Olmos i dirigeix a la pista Rafa Monclova.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris