lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Fèlix Herràiz: «No m'arronsaré davant de ningú. No tenc por»

El jove jugador valencià, de només 19 anys, a punt per debutar diumenge amb el Bàsquet Inca

Ha estat el darrer a arribar a la plantilla del Bàsquet Inca, i és el més jove de l'equip, amb 19 anys, però ha vengut a Inca carregat de confiança i amb ganes de menjar-se el món. És Fèlix Herràiz, el júnior d'or del Bàsquet Inca.

"Us vàreu quedar sorpresos amb el fitxatge pel Bàsquet Inca? 
"La veritat és que sí. Jo estava al Pamesa molt bé, molt a gust. Estava convençut que em quedaria tota la temporada en l'equip EBA, potser viatjant alguna vegada amb el primer equip, però, de sobte, em va arribar aquesta oferta i em vaig decidir.

"Com us va arribar aquesta oferta? 
"Paco pensà que Karim no era bo per a l'equip, li donaren la baixa, i ell es va posar en contacte amb el meu agent, i en menys d'una setmana va passar tot.

"Vós diguéreu que el volien fitxar, però que ho havia de decidir tot d'una... 
"Sí, la veritat és que tot va ser molt ràpid perquè en dos dies ho havia de tenir clar. Vaig posar moltes coses a la balança, i finalment em vaig decidir per venir aquí.

"Què us va fer retardar la vostra decisió? 
"Principalment va ser per qüestió d'estudis, ja que jo volia estudiar allà Magisteri d'Educació Física. Però al final m'he hagut de sacrificar i intentar estudiar a distància. Però ja duc vuit anys sacrificant-me pel bàsquet, i ara que arribava la possibilitat de passar al professionalisme, no la podia deixar passar.

"Però sense deixar de banda els estudis... 
"Està clar que, malgrat que enguany els hauré d'aparcar, no els abandonaré perquè tenc clar que no som cap estrella. Si jo sabés que cobraria una fortuna i viuria del bàsquet, no m'importarien tant els estudis, però com que no som cap «crack», consider que els estudis són molt necessaris.

"Què va fer decidir-vos per venir cap a Inca? 
"La confiança que havia dipositat Paco en mi. Em va dir que vingués, que era un bon equip, jove, que es podien fer coses, que és una categoria més professional, i que valdria la pena venir cap a Inca.

"A Paco ja el coneixíeu de les categories inferiors del Pamesa. Us va comentar què volia que aportàssiu al Bàsquet Inca? 
"Que fos un jugador intens, defensàs molt, i agafàs rebots. En atac, està clar que no faré vint punts per partit, però ajudaré l'equip. També em va dir que si treballava de valent, tindria minuts.

"Ja sabeu que a la LEB els americans són més bons i més durs que a l'EBA... 
"Doncs jo pegaré encara més fort. El que està clar és que no m'arronsaré davant de ningú, i faré la meva feina com sempre, amb molta intensitat i sense por.

"Quin és el vostre objectiu en venir a Inca? 
"Sobretot, créixer com a jugador, madurar i arribar a ser un bon jugador de bàsquet, i, si puc, tornar al meu equip de sempre, el Pamesa. Si no, a qualsevol equip de l'ACB, i si és amb el Bàsquet Inca, doncs millor.

Nou equip  

Herràiz arribà, i el primer partit que va veure del seu equip va ser a Melilla, on guanyaren de 40 punts.
"Després de dues setmanes amb el vostre nou equip, què us sembla? 
"És un equip jove, amb molta qualitat en atac, on tenim molts jugadors que poden fer moltes coses. Si en defensa ens posam les piles, com vàrem fer a Melilla, som imparables, perquè en atac som molt bons i tenim moltes opcions. Si em demanes per un jugador en concret, he vist que Rubchenko és molt bo, i té un tir assassí.

"Quina és la característica principal de l'equip? 
"A part que té un gran tir exterior, el millor és la intensitat amb què juga, i a això col·labora molt l'entrenador. El fet que visqui els partits amb tanta intensitat motiva més els jugadors. M'estim més un entrenador així, que t'animi i et corregeixi els errors contínuament, que no pas un que s'estigui assegut a la banqueta.

"Per finalitzar, teniu 19 anys i és la primera vegada que sou fora de casa. Ja us hi heu acostumat? 
"Home, a aquestes dues setmanes estic enyorant el meu poble, Alginet, la família, Vanessa, una amiga molt especial,... . Però bé, això passa a tothom i amb el temps m'hi acostumaré.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris