lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Una bona defensa, garantia de resultats

Inca, Lleida, Tenerife i Melilla basen el seu lideratge en el treball a la rereguarda

Les estadístiques, la majoria dels casos, solen mostrar aspectes molt rellevants d'un equip o d'un determinat jugador. En el cas del Bàsquet Inca, malgrat que ocupa la posició capdavantera a només un aspecte estadístic de la Lliga LEB, és necessari assenyalar que és un dels més importants, per no dir el que més. Els homes dirigits per Paco Olmos són els líders en defensa.

Una bona defensa és el punt clau perquè un equip aconsegueixi bons resultats. De fet, quatre dels cinc equips líders a la Lliga LEB després de la quarta jornada, són els conjunts que millor defensa tenen: el Bàsquet Inca (71.5 punts encaixats per partit), el Lleida (73.2), Tenerife (74) i Melilla (74.5).

L'excepció és l'altre líder, el Menorca Bàsquet, que només té la novena millor defensa (76.7). Els homes de Paco Olmos han comprovat personalment l'afirmació que l'aspecte defensiu és fonamental. Als tres primers partits de lliga varen defensar amb intensitat, i els guanyaren tots tres. A Còrdova no, i ho pagaren amb la derrota. Al primer partit varen encaixar 67 punts contra el Granada, gràcies a la gran aplicació d'una zona a la segona part, que va deixar l'equip andalús en uns guarismes anotadors tan baixos.

Al segon matx, a Alacant, els jugadors inquers tornaren a aplicar-se en defensa, i deixaren el poderós Lucentum en només 68 punts, xifra molt baixa si es té en compte que, a priori, és un dels conjunts més potents de la categoria i clar candidat a l'ascens.

Al següent partit, a Inca contra l'Abeconsa Ferrol, l'equip gallec es quedà amb un xifra final de punts encara més baixa, 63, i la victòria, tercera consecutiva, tornà a caure del costat del Bàsquet Inca.

I la dada final que demostra la importància capital de la defensa la dóna el darrer partit del Bàsquet Inca. Els homes de Paco Olmos, que duien una mitjana de només 66 punts encaixats, es varen oblidar que el millor atac comença per una bona defensa, i encaixaren davant el Cajasur 88 punts, 22 més que la mitjana que duien fins al moment.

Els tirs precipitats i les pèrdues de pilota (que provocaren molts contracops), i la poca intensitat en el joc interior, que aprofitaren els americans Rodell i Gladness per lluir-se, varen ser els causants que el Cajasur Còrdova acabés amb la ratxa victoriosa del Bàsquet Inca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris