muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Inca i Menorca, al capdavant de la classificació de la LEB

Els equips de les Balears lideren amb altres tres equips la segona categoria del bàsquet espanyol

La Lliga LEB ha començat aquesta temporada amb una impressionant igualtat, amb els principals favorits a la zona mitjana baixa de la classificació, i amb tres teòrics modests enfilats al capdamunt.

D'aquests tres equips, dos són, precisament els representants de les Illes Balears, el Bàsquet Inca i el Menorca Bàsquet qui, juntament amb el Caja Rural Melilla, Tenerife Atún de Canarias i el Caprabo Lleida, encapçalen la segona categoria del bàsquet espanyol.

El Bàsquet Inca venia de fer dues temporades nefastes, i la reforma a la plantilla va ser de dalt a baix, a més de fitxar un nou entrenador, jove i sense experiència a la LEB, Paco Olmos. Però el tècnic valencià ha aconseguit fer un equip, pròpiament dit, i tots els jugadors estan rendint com s'esperava.

Bé, no tots, perquè el jugador de Costa d'Ivori amb passaport francès, Karim Ouattara, no està deixant content a ningú, i tant l'entrenador com el club varen estar a punt de despatxar-lo fa setmanes. Finalment se li va donar un marge de confiança, però com que no espavila, si en un o dos partits no rendeix més, se'l despatxarà.

De la seva banda, el Menorca Bàsquet va quedar a les portes de l'ascens a la Lliga ACB la temporada passada, però, amb vista a aquesta campanya, el pressupost va baixar molt perquè el club volia equilibrar els seus comptes, i l'entrenador Oliete i gairebé tota la plantilla se'n va anar. Però va quedar la veritable estrella de l'equip, el menorquí Patricio Reynés. Arribà un tècnic de prestigi, Pedro Martínez (ex-Joventut, entre d'altres), i una sèrie de jugadors joves (Antonio Díaz, Josep Pacreu, Ismael Torres, ...).

Es canvià un americà més llançador (Stolz) per un altre més rebotejador (Tompkins), una substitució que, afegida a la contractació de Luis Rosa (ex-Cajasur) una vegada iniciada la competició, dóna més qualitat i profunditat a la banqueta menorquina.

A molta gent ha sorprès el fet que, després de la revolució patida aquest estiu, el Menorca estigui tan a dalt, però alguns com Paco Olmos, entrenador del Bàsquet Inca, ja sabien que «aquest equip serà a dalt, perquè té gent experta que coneix la categoria i gent jove amb molta qualitat, com Pacreu o Torres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris