algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

Belles relíquies inicien avui la competició

67 embarcacions i una quinzena de llaüts i bots participen en el Comte de Barcelona

Un total de 67 embarcacions, un 50% de les quals són espanyoles, i un poc més de quinze embarcacions iniciaran avui la competició de la quinzena edició del Trofeu Comte de Barcelona que, una vegada més, donarà vida a les aigües de la badia de Palma fins al proper dia 22 d'agost. Aquest mateix dia, que els organitzadors han reservat per als desafiaments, tindrà lloc la cerimònia d'entrega de premis a l'Almudaina.

Les diferents embarcacions realitzaran dos tipus de regates: la regata llarga de 27'5 milles de recorregut, que s'iniciarà a les dotze i mitja del migdia, i la regata curta, amb un total de 18'7 milles, que començarà a les dotze i quaranta-cinc.

A l'igual que els altres anys, els vaixells participants es dividiran en dues categories. En l'anomenada categoria Època (que a la vegada serà subdividida en cinc classes segons les veles i els aparells), hi participaran les embarcacions construïdes abans del 1949, i en la de Clàssics ho faran aquells vaixells avarats entre el 1950 i el 1974. En ambdues categories, i tal com ja és habitual en aquest trofeu, hi podran participar les rèpliques, nom amb el qual es designen les embarcacions dissenyades abans del 1974, però avarades posteriorment a aquest any.

L'única novetat respecte de les anteriors edicions és la inclusió en la competició dels iots construïts segons allò que els organitzadors anomenen «Esperit de Tradició». Aquest tipus d'embarcacions, un exemple de les quals és el Copa Amèrica, amb data d'enguany, s'han dissenyat i construït a partir de la dècada dels vuitanta, i no podran optar al Gran Trofeu ni a la Copa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris