cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

Leonardo Piepoli culminà amb èxit una gran cursa de l'esquadra Banesto

L'italià llançà l'atac definitiu quan faltaven dos quilòmetres per a l'arribada

El corredor italià de l'equip Banesto, Leonardo Piepoli, vencé ahir en l'edició de 1999 de la Pujada a Urkiola, repetint la victòria aconseguida en l'edició del 1995. El vencedor de la prova aprofità la seva constància en el pedaleig en la darrera pujada de la prova, i entrà en la meta en solitari, per davant del corredor del Vitalicio Seguros, Curro García.

El temps invertit per Piepoli per completar els 160'6 quilómetres de la 24a edició de la Pujada a Urkiola fou de 3 hores 59 minuts i 25 segons. Curro García entrà en segona posició a 33 segons, i José María Jiménez (Banesto) completà el pòdium de la prova després d'arribar en tercera posició a 38 segons. Gianluca Valioti (Team Polti) entrà en el quart llos a 40 segons, i el corredor del Vini Caldirola, Massimo Donati, fou el cinquè a 48.

Com de costum, la cursa es decidí en la darrera pujada al Santuari d'Urkiola, de sis quilòmetres de longitud, amb un pendent mitjà del deu per cent. El primer a atacar fou Aitor Osa, del Banesto, que començà a facilitar les coses per als seus caps de files, el «Chava» Jiménez i Leonardo Piepoli.

A falta de quatre quilómetres per a l'arribada es formà un grupet capdavanter en el qual marxaven Donati, Piepoli, Valoti, Jiménez i Curro García. El corredor italià del Banesto donà una primera estirada a la qual respongueren els seus companys d'escapada. Després d'un seguit d'atacs, i a falta de dos quilómetres per a l'arribada, Piepoli es quedà tot sol al capdavant de la cursa. Tot i que el Vitalicio García el tengué constantment a la vista, no pogué connectar amb ell, i el corredor italià de Banesto acabà imposant-se en la línia d'arribada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris