cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

'Highland Fling' domina però el *Zurich' assetja

En el grup B, el «Ciudad de Melilla» aconseguia desbancar del lideratge l'italià «Drake»

El gegantí britànic Highland Fling va fer ahir, mai millor dit, una passa de gegant per adjudicar-se la XVIII edició del Copa del Rei de vela, després de guanyar la regata d'ahir. Però res no està decidit, ja que a dues jornades per a la finalització de la Copa, el Zurich continua amb la seva ascensió i ahir va assolir el segon lloc de la regata i a la vegada la segona pocisió a la classificació del Grup A.

A l'altre grup, l'embarcació espanyola Ciudad de Melilla aconseguia desbancar del lideratge l'italià Drake. La regata es va iniciar amb un vent del sud-oest que va arribar a bufar amb 14 nusos d'intensitat, i va baixar al llarg de la prova. El recorregut en forma de quadrilater, amb quatre cenyides i tres popes que sumaven un total de 18 milles es va veure marcat per l'esmentat descens del vent i, sobretot, pels continus canvis de direcció (rols). Això obligà la flota a «ballar» per cercar la millor bufada.

El gran protagonista de la regata d'ahir fou sense cap dubte el Zurich de Manuel Chirivella, que va haver d'anar superant vaixells després de veure's obligat a tornar a prendre la sortida de nou per un clar fora de línia. El Highland Fling haurà d'estar molt atent en les jornades que resten ja que tenir just darrere un embarcació com el Botín 46 de Chirivella no es aconsellable per a ningú.

En el Grup B, el Ciudad de Melilla va saber treure el màxim profit a la mala regata de l'italià Drake, líder fins ahir, per situar-se en el primer lloc de la classificació provisional. El vencedor de la regata d'ahir fou el Freixenet. Per avui està previst la mitja regata de 25 milles, en la qual es decidirà quasi definitivament qui serà el guanyador de la Copa del Rei, que a falta d'imprevits de darrera hora s'ho jugaran els quatre primers de la classificació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris