cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
19°

El «Bribón» de l'armador català Josep Cusí, davant la seva darrera gran «batalla»

La XVIII Copa del Rei pot ser la darrera d'un dels clàssics de la Badia de Palma

La 18a edició de la Copa del Rei, la prova de vela d'alta competició més important del Mediterrani i que dimarts que ve comença a la badia de Palma, pot ser la darrera en la qual un Bribón de l'armador català Josep Cusí participi en la classe «reina» de la prova, i que també ho faci el seu patró, el rei Joan Carles.

Fa alguns mesos, al començament d'aquesta temporada a Barcelona, Josep Cusí, anuncià: «És molt possible que aquesta temporada sigui la darrera que l'actual Bribón "el desè de la nissaga que ell inicià fa més d'un quart de segle" participi en la classe IMS Regata i estic pensant molt firmement a passar-nos a la Divisió Creuers».

«La meva idea és tenir un vaixell de 50 o 60 peus amb el qual participaríem en les regates d'alta competició, però d'una manera diferent a la d'ara. Vull tornar a recuperar l'estil de navegar en regates llargues; seria tornar a la disciplina amb què vaig començar en la vela i crec que tots els integrants de l'actual Bribón som de la mateixa opinió», afegí l'armador.

Un dels principals motius que l'han duit a aquesta decisió és ben clar: «En aquests moments els armadors professionals tenen un desmesurat afany de resultats, de victòries i jo cerc ara un ambient de relaxació, de familiaritat i participar sempre per només afició a la vela», explicà. Si això es consuma, la badia de Palma quedarà sense un dels seus clàssics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris