cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Gran disputa pel segon i el tercer lloc

La contra rellotge és decisiva per saber si Escartín pujarà finalment al podi

La dinovena etapa del Tour de França, la contra rellotge de 57 quilòmetres amb sortida i arribada al parc temàtic de Futuroscope, acabarà per decidir la cursa francesa en el seu segon i tercer lloc. Fernando Escartín té en el seu poder el segon lloc, però el més probable és que el corredor de Kelme hagi de cedir aquell lloc al suís Alex Zulle, que està a un minut i 13 segons d'ell a la classificació general, distància massa curta per les característiques d'un i altre a la contra rellotge.

Escartín haurà de defensar amb ungles i dents el tercer lloc davant l'amenaça de Laurent Dufaux, quart en la classificació general, a quatre minuts i quinze segons de l'espanyol. Dufaux és millor contrarrellotgista que Escartín, però no és ni molt menys previsible que el de Kelme perdi aquella renda, per la qual cosa té molt a prop el podi de París.

El traçat de la contra rellotge és bo per Abraham Olano, el qual podria revenjar-se de la seva mala actuació en el Tour amb una victòria a la darrera contra rellotge. L'espanyol partirà com un dels favorits per una contra rellotge plana. El parc de Futuroscope va acollir el Tour de França en set ocasions des de la seva creació. L'any 1986 l'espanyol Sarrapio va aconseguir la victòria a la desena etapa. La darrera vegada que el Tour va passar per Futuroscope va ser l'any 1994, amb victòria del txec Jan Svorada.

Els corredors han de sortir cada dos minuts al principi i, a partir dels vint darrers participants, ho faran de tres en tres. El primer corredor iniciarà la contra rellotge a les 10:10 hores. Els punts cronometrables són al quilòmetre 13'5, a Vendeuvre Du Poitou; al quilòmetre 29'5, a Saint Genes D'Ambiere i al quilòmetre 41'5, a Colombiers. La línia d'arribada es troba en una recta de 550 metres amb 7'5 d'amplada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris