cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

Després del descans, la guerra

Retorna la competició al Tour amb una fortíssima etapa pirenenca

El Tour de França s'enfrontarà avui a la primera de les dues etapes dels Pirineus, la quinzena del Tour, que es disputarà entre Saint-Gaudens i Piau-Engaly, de 173 quilòmetres. Serà la primera dels Pirineus, per la qual cosa es preveu que retorni la lluita pels primers llocs de la classificació general i en què es deixaran veure els escaladors. Seran cinc ports de primera categoria i un, el primer del dia, de segona. La jornada començarà amb la pujada, a partir del quilòmetre 32'5, del coll d'Ares. A continuació, els espera el coll de Menté, d'11 quilòmetres de pujada amb un pendent mitjà del 6'5 per cent.

El coll de Portillon i el coll de Peyresour seran els següents, i al quilòmetre 142'5 de cursa s'ascendirà al coll de Val Louron-Azet, amb un 8'2 per cent de pendent mitjà. El darrer escull serà la pujada fins a Piau-Engaly, on estarà situada la meta.

L'etapa es presenta molt dura i en ella hi pot haver moviment, tot i que el liderat del nord-americà Lance Armstrong no sembla perillar. La jornada recorrerà set quilòmetres per territori espanyol, concretament per Lleida.

Armstrong, ha declarat que té por dels Pirineus i que suposa que perdrà qualque cosa de renda, peró no el primer lloc, que té pràcticament adjudicat des que va vèncer la contra rellotge de Metz i després del pas dels Alps. La lluita se centrarà fonamentalment entre els que cerquen els altres dos llocs en el podi. Són jornades en les que Abraham Olano i Fernando Escartín hi tenen molt a dir. Piau Englay és una de les muntanyes dels Pirineus que li faltava per descobrir al Tour de França, que arribarà per primer pic a aquella cima.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris