muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

El Tourmalet, tot un clàssic dels Pirineus

Els ciclistes iniciaran avui la darrera setmana de la correguda francesa

Després del dia de descans, el Tour es retrobarà amb un dels ports mítics dels Pirineus, el Tourmalet, un port que s'ha guanyat la seva història gràcies a les múltiples proeses que s'han anat protagonitzant aquí i a la infinitat de llegendes que s'han escrit sobre històries de ciclistes que han puntuat allà. El ciclisme, en aquelles muntanyes que estan aferrades a Espanya, abraça la seva màxima expressió per l'esforç que han de realitzar els ciclistes del Tour per superar les exagerades rampes d'aquells colossos que, una vegada ja han arribat a dalt, toquen el cel.

D'altra banda, la seva proximitat amb Espanya dóna a les dues pròximes etapes pirenaiques un clar color espanyol, ja que molts seran els aficionats que creuaran la frontera per animar els corredors espanyols.

Pels corredors hispans, són jornades també molt importants perquè, d'una banda, se senten molt estimulats i, de l'altra, saben que, al llarg de la història de la correguda francesa, han brillat més que no a l'altra serralada: els Alps. No obstant això, és una espècie d'arma de doble tall, ja que en moltes ocasions no ho han fet tot tan bé com s'esperava d'ells a causa d'un excés de confiança, ja que creien que corrien a Espanya i no calculaven les seves forces, de manera que es quedaven amb la mel als llavis després d'haver protagonitzat la gesta, l'escapada del dia.

Dels 40 ports pirinencs, que algun cop han estat inclosos en el traçat del Tour de França, la palma se l'emporta el mític Tourmalet amb 71 vegades, seguit de l'Aubisque amb 70, l'Aspincon amb 62 i Portet d'Aspin amb 45.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris