algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Una etapa plena de desnivells

El recorregut, amb sis ports, presenta un gran nombre de pujades i baixades

La dotzena etapa d'aquesta 86a edició del Tour de França, que partirà de Saint Galmier i finalitzarà a Sant Flour, serà la segona pel massís central francès, abans d'arribar als Pirineus, i serà molt perillosa perquè és molt nerviosa. D'aquesta manera, el Tour viurà avui una etapa difícil, de mitja muntanya, que pot convertir-se en un autèntic «trencacames» pels corredors que es trobin lleugerament més cansats que els altres i, d'altra banda, també servirà perquè els qui no compten a la general intentin aconseguir una victòria parcial.

En aquesta dotzena etapa, els ciclistes s'enfronten a un recorregut de 201'5 quilòmetres, amb sis ports de muntanya de diferents categories i quatre de tercera categoria.

El primer, en el quilòmetre 36, és el coll de la Croix de la Hommeé-Mort, de segona categoria, amb una pujada de 16'2 quilòmetres i un desnivell mitjà del 4'4 per cent. Posteriorment, hi ha els tres colls de tercera categoria: el des Pradeaux, en el quilòmetre 50'5; quaranta quilòmetres més tard, concretament en el 95'5, la Côte du Procureur i, després, el Col de Fixé Saint-Geneys, en el quilòmetre 123. El cinquè port és la Côte de Lestival, en el quilòmetre 156, de segona categoria i amb un desnivell mitjà del 5'3 per cent. Finalment, a menys de 20 quilòmetres de la meta, els corredors hauran de pujar la Côte de Védrines-Saint-Loup, en el quilòmetre 182'5, de tercera categoria.

No obstant això, l'etapa no és excessivament dura. Les seves contínues pujades i baixades poden afavorir alguna escapada. El fet que inclogui molts quilòmetres fa que sigui una oportunitat idònia per tots aquells ciclistes que cerquen l'aventura en solitari, mentre que el nord-americà Lace Armstrong romandrà amb els millors corredors i no hauria de tenir cap casta de dificultat per conservar el lideratge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris