algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

La Universíada Palma 99 ja és història

A la cerimònia de clausura es pogué escoltar «La Balanguera» una vegada apagada la flama

98126

Un grup de siurells i voluntaris mostren les banderes de Balears i de la FISU.

La Universíada de Palma ja és història, després de la cerimònia de clausura d'ahir, on sí va sonar La Balanguera. L'acte va ser emotiu, i amb bastant assistència de públic. El que succeí una vegada clausurada la Universíada, és un cas a part. Les diferents actuacions artístiques programades no varen tenir l'èxit que ells esperaven i la gent se'n va anar espectacularment de Son Moix fins a deixar-lo gairabé buit quan encara s'estava actuant. Però, abans d'això, es va fer la cerimònia de clausura. I encara abans, es disputaren les darreres proves esportives que es feien a Son Moix. Aquest fet va provocar que, a causa de l'entrega de les darreres medalles, l'acte que clausurava els XX Jocs Mundials Universitaris començàs amb vint minuts de retard.

El primer esdeveniment de la cerimònia va ser l'espectacle de la Patrulla Acrobàtica Espanyola, amb les seves piruetes amb els avions. La gent no deixà d'aplaudir la feina dels pilots. En només deu minuts, tot el públic que havia acudit a Son Moix quedà bocabadat amb els exercicis, relatats de manera vibrant per l'speaker de l'ocasió, que no era un altre que el mateix comandant de la Patrulla.

Tot seguit, els grans protagonistes de la Universíada (els atletes) desfilaren sobre la gespa, acompanyats dels altres personatges imprescindibles de Palma 99, els voluntaris. Tots plegats damunt la gespa de Son Moix, amb les banderes, botant i mostrant la seva alegria per haver participat en un esdeveniment de tanta importància.

I quan estaven tots els protagonistes ja situats, arribà el moment dels discursos. El batle de Palma i president de la Fundació Palma 99, Joan Fageda, donà les gràcies a tothom, però especialment als voluntaris. Joan Fageda anuncià que els més de 4.000 voluntaris gaudiran durant un any d'un passi gratuït per utilitzar les diferents instal·lacions esportives municipals.

El relleu de Joan Fageda l'agafà el president de la FISU, Primo Nebiolo, que declarà que Palma 99 «ha tingut un nivell molt bo, i l'organització ha estat realment excel·lent. He de donar les gràcies a tots els mallorquins, que han acollit molt bé aquests Jocs Universitaris».

Tot seguit, Palma cedí el relleu a la propera seu d'uns Jocs Mundials Universitaris, Pequín, que agafà amb entusiasme el repte de realitzar una Universíada que superi la de Palma. Quan Nebiolo acabà el seu discurs, declarà clausurada la Universíada i el foc, la flama que presidia Son Moix, s'apagà.

A continuació es va veure el moment més emocionant del vespre, quan sonà pels altaveus La Balanguera, que no es pogué escoltar en la inauguració. En sonà una versió instrumental, no cantada, però sonà, i la gent aplaudí l'himne.

I, tot seguit, començà la festa, que havia de ser multitudinària i es va quedar en família. Els tres quarts d'entrada que hi havia a Son Moix durant la cerimònia de clausura es transformà en gairbé un estadi buit a mesura que les diferents actuacions musicals i l'espectacle de Diabéticas Aceleradas avançava. Quan cantà Tomeu Penya, encara amb gent, s'animà un poc l'ambient. Però acabà d'actuar el cantant de Vilafranca, i Son Moix gairabé es buidà.

Trist epílog a una Universíada que sí ha tingut més assistència de públic d'allò que molta gent hauria pogut imaginar. I, fins i tot, en una cerimònia de clausura que va ser emocionant, amb els atletes i voluntaris plens d'alegria. Amb això ens hauríem de quedar. De fet, amb això és amb el que es va quedar la gent que acudí a acomiadar la Universíada a Son Moix. La resta, decidí no quedar-se i anar-se'n amb la bona imatge dels veritables protagonistes de Palma 99.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris