algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Fageda diu que «La Balanguera» no sonà perquè la Casa Reial «no ho trobà oportú»

Des de La Zarzuela es comenta que la qüestió «no va ser plantejada»

84092

Fageda i Giménez.

T.M.

La Balanguera, himne oficial de Mallorca des de l'any 97, no sonà durant la cerimònia d'inauguració de la Universíada de Palma 99 perquè la Casa de SM el rei no ho considerà oportú. Així ho va dir, en primer lloc, Fernando Giménez, president de la Comissió Executiva de la Universíada, i ho confirmà després el propi batle de Palma, Joan Fageda, en roda de premsa.

«No sonà La Balanguera quan era prevista perquè la Casa Reial considerà que no era oportú... Ells consideraven que només havia de sonar l'himne nacional, i així es va fer...», explicà Fernando Giménez.

El president de l'Executiva respongué a una pregunta més, abans que la cap de premsa de la Universíada li apuntàs que, exactament, havia estat protocol de la Casa de SM el rei qui no considerà oportú que sonàs La Balanguera. «Em diuen ara que matisi les meves declaracions anteriors en el sentit que havia estat protocol de la Casa Reial qui considerà innecessari o poc oportú que sonàs La Balanguera... És una matisació important», assegurà Giménez.

Així mateix, el batle Fageda va reconèixer que era previst que sonàs La Balanguera. «Estava preparat, però si protocol de la Casa de SM el Rei considera que no ha de sonar...», va dir Fageda. Quan el batle i el president de la Comissió Executiva de la Universíada foren interpel·lats sobre l'antecedent de Barcelona, en què sonà Els Segadors, un i altre declinaren fer més comentaris.

En tot cas, i ja avançat l'horabaixa, l'Ajuntament de Palma i l'organització de la Universíada feren saber que la Casa de SM el rei considerava que el Reial decret 1560/97 de deu d'octubre i publicat al BOE 244 de dia onze d'octubre de 1997 prohibia que sonàs un himne autonòmic o municipal en un acte del tipus de la inauguració de la Universíada. Així mateix, l'Ajuntament considera que la interpretació de l'himne de Mallorca no era sinó una forma més de fer l'honor i rendir pleitesia a la família reial.

Diari de Balears va voler saber ahir quina era la versió oficial de la Casa de SM el rei. Asunción Valdés, responsable de premsa, assegurà que des de l'organització de la Universíada no s'havia plantejat la possibilitat que sonàs La Balanguera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris