algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

La Mediterrània, una mar de músiques

A les deu del vespre de dissabte començarà la cerimònia inaugural dels Jocs

Són les deu del vespre, la nit comença a aparèixer sobre l'estadi de Son Moix. Les campanes de la Seu, Santa Eulàlia... juntament a altres esglésies de la Part Forana començaran a sonar i el vídeo-wall, oferirà imatges d'aquest espectacular concert. Sobre aquest fons sonor, diversos projectors dibuixaran les estrelles de l'esport universitari i el missatge Universíada Palma 99, utilitzant el públic com a suport d'aqueixa projecció.

Així començarà la cerimònia d'inauguració dels Jocs Mundials Universitaris de Palma 99 que tindrà lloc dissabte que ve a l'estadi de Son Moix. Aquest vespre es faran realitat tots els objectius, esforços i il·lusions d'una ciutat i una Illa que el 1991 fou escollida per organitzar els darrers Jocs amb esperit olímpic d'aquest segle.

Una cerimònia d'obertura que tractarà de reflectir el caire universal i mediterrani d'una illa que ha estat escollida o envaïda per les grans cultures d'orient i occident en qualque moment dels seus més de 6.000 anys d'història. Més de 700 milions de persones veuran per televisió un espectacle d'evocacions mediterrànees i modernes, un espectacle lúdic i emotiu que intentarà fixar el missatge Un estiu a Mallorca "títol de la cançó oficial dels Jocs.

El flamenc i el ball de bot s'entremesclaran a la vegada. Durant la cerimònia es fusionarà la veu del baríton Joan Pons amb la de la cubana Lucrecia. En mig, el dolç cant dels blauets de Lluc i les notes de Chopin que apareixeran de les mans de Tomeu Prohens. L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, dirigida per Salvador Brotons, interpretarà La Balanguera, Raimundo Amador, Tomatito i Joan Bibiloni constituiran un trio de guitarra inigualable i Hakim, Moreno, Noa i Moustaki cantaran al Mediterrani.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris