lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El Tour insulta i engega els protagonistes del dopatge de l'any passat

L'organització de la cursa recusà el director esportiu i el metge de l'ONCE

L'organització del Tour de França qualificà ahir d'«indesitjables» el director esportiu de l'equip espanyol ONCE, Manolo Saiz, i el metge de la formació, Nicolás Terrados, que, per aquest motiu, no seran acreditats per a la cursa, que comença el proper 3 de juliol. Després de l'escàndol suscitat l'any passat pels casos de dopatge, els organitzadors del Tour de França han decidit fer valer el seu dret d'admissió i han recusat diversos corredors i l'equip holandès TVM, i també acordaren no acreditar Saiz ni Terrados.

Els corredors recusats són el francès Richard Virenque, inculpat a França per delicte de «complicitat per la incitació a la utilització de productes dopants», així com els seus compatriotes Laurent Roux (Casino) i Philippe Gaumont (Cofidis), que actualment estan suspesos pels seus respectius equips amb relació a suposats casos de dopatge.

Pel que fa a l'equip holandès TVM, Leblanc digué que la seva actitud en la darrera edició constituí «una ofensa» per al Tour, i assenyalà que corredors feren una «botifarra» als organitzadors quan travessaren la frontera francosuïssa i després abandonaren la prova en territori helvètic.

Quant a Manolo Saiz, Leblanc assenyalà que «no serà benvingut» per les «declaracions insultants» fent referència al Tour que efectuà l'any passat i per la seva decisió «brutal» de retirar l'equip en la darrera edició «en condicions inacceptables». Afegí que Saiz pronuncià «paraules insultants per al Tour, per a França i les seves institucions», i que no era «desitjable» veure'l a la pròxima edició perquè la seva presència podria «suscitar disturbis». Pel que fa al metge de l'ONCE, digué que la imatge de Terrados, inculpat a França en el marc de l'anomenat cas Festina era «incompatible amb la reputació de la prova».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris