nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Problemes per a Son Moix

S'aixecarà part de l'herba perquè hi ha un desnivell amb la zona de llançaments

Han sorgit més problemes a Son Moix. Dimarts passat, una vegada instal·lades les primeres porcions d'herba natural a l'estadi de Son Moix, es notà un desnivell "de més de quatre centímetres" entre la zona de llançaments i el terreny de joc. De forma pràcticament immediata es va decidir no continuar la sembra dels trossos de gespa. Ahir al matí, s'estudià la millor fórmula de solucionar el desnivell i fer possible així l'homologació de la pista per part dels tècnics de la Federació Espanyola d'Atletisme. La normativa, en aquest sentit, és clara i diu que el desnivell pot ser, com a màxim, de l'1/1000.

Avui per avui, els tècnics de la Universíada, segons explicà ahir Carles Ripoll, fan comptes igualar les llunetes de llançament amb els primers metres de la gespa del camp de futbol, però no tot el terreny de joc. El tinent de batle d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma explicà que no era necessari que la totalitat del camp estigués igualat, ja que no afectava l'homologació. «Els tècnics em diuen que no es corregirà tot el terreny de joc, ja que no afecta l'homologació de la pista», va dir Ripoll.

Miquel Nadal, president de la Federació Balear d'Atletisme, té una versió ben diferent. Assegura que no es pot només igualar les zones de llançament amb els primers metres de la gespa. «S'ha de considerar que el desnivell no pot ser, en cap cas, major de l'1/1000. A l'hora d'homologar una pista d'atletisme, el desnivell no es mida només amb relació a la zona de llançaments i els primers metres de l'herba. És del tot necessari que el desnivell no sigui superior a l'1 per 1000 a la zona de caiguda del martell, el disc o el pes», explica Nadal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris