nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Marco Pantani, expulsat per dopatge

El corredor italià donà més del 50 per cent d'hematòcrits permès en un control realitzat ahir matí

El dia més esperat del Giro d'Itàlia, l'etapa reina amb les pujades al mític pas de Gavia i al temut Mortirolo, arribà i va respondre a les expectatives, però per altres motius. Així, si els grans protagonistes havien de ser el millor escalador del món i gran dominador de la correguda rosa, Marco Pantani, i els cims que han escrit les més belles pàgines del Giro, tots dos varen complir el seu paper però no de la manera esperada.

El pilot s'aixecava amb la notícia que el Pirata, el gran capo de la volta i clar vencedor, havia estat expulsat de la correguda després d'haver donat més del 50 per cent d'hematòcrits (volum global de glòbuls vermells a la sang), exactament el 52, en un control realitzat a les 6.40 hores del matí pels metges de la Unió Ciclista Internacional (UCI). Pantani era l'únic corredor dels deu equips controlats al matí que posseïa una taxa d'hemotòcrits massa elevada i així, quan faltaven només dues etapes i amb el Giro pràcticament a la butxaca, l'italià i el ciclisme patien el cop més gran de la història.

El Giro perillava, perquè un centenar d'aficionats amenaçaven de boicotejar la cursa. A més, entre els ciclistes corria el rumor que s'havia de fer alguna cosa per respondre pel que s'havia fet a Marco. Així, sense Pantani i amb la fama de l'etapa més dura del ciclisme, el Giro va agafar la sortida, amb tota la seva caravana completament tocada per la notícia. Tot havia canviat de cop, allò que divendres semblava clar, el triomf final, ahir era una incògnita. Ningú no s'ho creia. El jove Paolo Savoldelli, segon en la general, decidia no vestir el mallot rosa» com a senyal de respecte al Pirata. El Giro s'havia quedat orfe; un cop més el ciclisme quedava convulsionat pel dopatge.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris