lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

Miquel Dalmau: «Que el propietari no sigui mallorquí ha estat bo per a l'entitat»

L'expresident del Mallorca recorda que els fets ho demostren

Miquel Dalmau és un dels responsables directes de l'èxit actual del Reial Mallorca. Juntament amb un reduït grup de mallorquinistes va fer possible que el club es transformàs en societat anònima esportiva. Però l'estada de Dalmau al capdavant de l'entitat no fou gens fàcil, ja que al fracàs esportiu que suposà no aconseguir l'ascens s'hi sumaren greus dificultats econòmiques. Finalment, Dalmau va vendre l'entitat i passà a observar la realitat mallorquinista com qualsevol aficionat més. En tot cas, ningú no podrà negar mai la dedicació i els doblers que Dalmau es deixà rere el Mallorca del seu cor.

"Se us veu feliç.
"Sí, som feliç, i per molts de motius. Bàsicament, jo som mallorquinista de tota la vida i la situació que vivim ara, independentment de qui comandi a l'entitat, és especial. Si algú em demanàs perquè és especial, la veritat és que la meva sensació no és racional, sinó espiritual. És com un enamorament. Si ho has d'analitzar, no saps què has de dir. El que està passant és... Tenim una alegria...

"Ha canviat molt la situació en poc temps.
"Jo estic a un país que és Mallorca, i la nostra terra és la que és, i les nostres institucions són les que són, independentment de qui prengui les decisions, de si els jugadors són mallorquins o no són d'aquí... Això són temes secundaris, importants però accessoris. El més important és que l'entitat ha aconseguit aglutinar a una societat que no és, evidentment, aficionada al Mallorca... No hi ha afició suficient, i per això diumenge hi havia dotze mil espectadors, quan a qualsevol lloc, després d'haver arribat a la final de la Recopa, el camp hauria rebentat... Ara bé, el Mallorca, en aquest moment, ajunta tothom... És l'única entitat social capaç d'aglutinar tota la societat mallorquina per un objectiu concret. Sé que nosaltres som molt exagerats i passam de tot a res. Supòs que si un dia el Mallorca, en un futur, té un moment difícil, quan es demani suport, la resposat probablement serà la històrica. És a dir, donar l'esquena i posar excuses. En aquest moment d'eufòria, hem de viure el present i gaudir...

"Viatjàreu a Londres, a Barcelona... supòs que no vos perdreu la cita de Birmingham.
"Evidentment, amb tota la família. Fa la sensació que com és la darrera Recopa és poca cosa. No és així... És una final d'una competició europea.

"I vós sou el president d'honor.
"...No es pot estimar una entitat perquè siguis el president o un directiu. Jo l'he estimada sempre. Sense ser res del club en aquest moment, més que un personatge històric, visc aquesta situació amb moltíssima felicitat. Han volgut la pena tots els esforços que s'han fet. Aquella inversió que feren un grapat de mallorquinistes ara esà ben amortitzada.

"Teniu sana enveja?
"No. Diumenge m'ho demanaven. Segurament jo no ho hauria aconseguit. Puc dir ben clar que no hi ha ningú en el Mallorca que pugui ser més feliç que jo veient com van les coses. Ho dic amb tota sinceritat, perquè així ho sent... Tenc la sensació que ha valgut la pena lluitar...

"I el futur?
"Dependrà dels resultats... Els jugadors que se'n van del Mallorca passen desapercebuts. Els tècnics han fet una gran feina. El fet que el propietari no sigui mallorquí ha estat bo per a l'entitat. Quan el propietari viu aquí, rep castanyes cada dia.

"Ho he entès bé. El fet que el propietari no sigui mallorquí ha estat bo per a l'entitat?
"Basta veure els resultats. Mai el Mallorca no havia estat com ara. Som envejosos, roquers... però si al de fora li va bé, ja ens va bé... L'anàlisi dels fets de manera objectiva ens du a pensar que ha estat bo no tenir un propietari mallorquí.

"Sembla que ara hi ha un hoteler interessat en la compra.
"Li hauria sortit més econòmic si ho hagués fet fa set anys.

"Li vàreu oferir vós?
"Sí, i la resposta va ser un no com una catedral. He llegit que ni tan sols el volen rebre. A mi, em sembla que si hi hagués l'oportunitat de comprar-lo, no l'agafaria.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris