nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El coll de sa Batalla fa la primera selecció

Robert Hayle s'adjudicà la tercera etapa amb sortida i arribada a Santa Margalida

No va ser tan determinant com alguns esperaven, però el coll de sa Batalla va fer la primera selecció amb vista a la jornada d'avui, considerada l'etapa reina, amb la pujada una altra vegada al coll de sa Batalla, així com al puig Major, l'alt de Can Bleda, de sa Pedrissa, Puntiró i final a Cura.

L'anglès Robert Hayles s'adjudicà el triomf d'etapa en solitari després de desfer-se del grup un parell de metres poc després de creuar la meta, cosa que dóna així la segona etapa de tres disputades a la selecció anglesa.

Era per tant la primera presa de contacte amb els escaladors i les seves possibilitats i aquests no deceberen. La gran esperança mallorquina, Joan Horrach, demostrà que tot i la caiguda del dia anterior i els cops que aquesta li proporcionaren, no han estat capaços d'acabar amb les seves forces. Així, el coll de sa Batalla fou per a ell de manera clara i el coronà en primera posició, seguit de molt a prop per un altre mallorquí, el ciclista del Tenis Arenal Antoni Bon, amb la qual cosa mostrà que està en un excel·lent moment de forma. Fou durant la pujada al coll quan el grup es fragmentà i deixà a les clares els ciclistes que poden seguir el ritme de la prova al capdavant i la resta bastant endarrerits. Horrach puntuà en primera posició i Bon al darrere d'ell, però en el mateix grup arribaren uns 50 ciclistes que no els deixaren escapar més lluny. El ciclista de Deià pujà molt bé i provà les forces dels seus rivals, i descobrí que n'hi ha un parell que li poden posar les coses complicades.

Tanmateix ahir no era el dia clau. Coronat el coll de sa Batalla quedaven encara més de 100 quilòmetres per arribar a la meta i no hi havia temps per fer res, pel que fa als escaladors.

A partir d'aquí, el grup capdavanter es dedicà a mantenir el ritme, cosa que va fer impossible que els perseguidors els donassin caça i presentar-se a la meta per disputar el triomf a l'esprint.

I així va ser, tot i que no fou un esprint massiu, ja que el ciclista anglès Robert Hayles aconseguí desferrar-se del grup quan faltaven pocs metres per a la línia de meta i aprofitant que aquesta estava situada al final d'una petita pujada, entrà en solitari a meta per sumar la segona victòria consecutiva, de tres disputades fins ahir per a la selecció del seu país. En aquest setnti, l'etapa serví de prova i de preparació per al que es presenta avui, amb una etapa de 146 quilòmemetres i en què es decidirà definitivament si els escaladors d'aquest any tenen qualque possibilitat d'apropar-se al triomf final en el castell de Bellver.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris