cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Una inversió de 3.300 milions evita que s'hagi de suspendre la Universíada

Giménez explicà que si no s'aconseguia el finançament ja els Jocs no es farien

71350

Fageda presidí la reunió del Patronat que en garanteix el finançament.

J. T.

«Som en una situació límit. Si no s'aprova el conveni entre l'Ajuntament de Palma, el Govern balear i la Fundació no es podrà fer», implorà Fernando Giménez durant la reunió del Patronat que va tenir lloc ahir al matí a la sala de plens del Consistori de Palma.

I és que ahir, quan falten poc més de dos mesos per a l'inici dels Jocs, la Fundació havia d'assegurar-se el finançament necessari per poder fer la Universíada. El conveni entre el Govern balear, l'Ajuntament de Palma i la Fundació suposa una aportació total de 3.300 milions de pessetes "1.100 l'Ajuntament, 1.100 el Govern balear i 1.100 el Consell Superior d'Esports.

Fernando Giménez defensà l'aprovació del conveni i explicà que l'aportació extraordinària del Govern balear, l'Ajuntament de Palma i el Consell Superior d'Esports era del tot necessaria per poder fer la Universíada. Giménez afirmà que aquest conveni permet pal·liar la manca d'ingressos que s'ha produït respecte del previst. El president de l'Executiva recordà que la mitjana dels sortejos de Loteria celebrats és de 1.200 milions de pessetes i que, curiosament, els dos destinats a la Universíada només havien deixat 580 i 700 milions de beneficis a la Fundació. Giménez va dir també que estava previst inicialment fer tres sortejos. Així mateix, Giménez recordà que el canvi produït al règim de l'IVA havia suposat una despesa addicional de 500 milions de pessetes. Aquestes mancances, més l'increment als costs producte de l'IPC, provocaven que faltassin un total de 3.300 milions de pessetes.

En un acte de sinceritat que agraí públicament l'oposició, Giménez va reconèixer que patia molt i que el conveni s'hauria d'haver firmat l'octubre. «A la Fundació estam patint molt. La inviabilitat és certa si no s'aprova el conveni amb l'Ajuntament i el Govern balear», va dir. Així mateix, no dubtà a explicar que si no s'aprovava el conveni presentaria la seva dimissió de forma immediata i que la Universíada no es podria fer.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris