bruma
  • Màx: 20°
  • Mín: 17°
14°

La FISU margina el català

Les conferències d'Estudis sobre l'Esport Universitari no hi seran traduïdes

Torna-m'hi, torna-hi. Manquen sols un parell de mesos per a la inauguració de la Universíada i continuen les queixes dels grups municipals a l'oposició. El regidor del PSM, Biel Barceló, estava ahir molt enfadat perquè el català ha estat exclòs com a llengua oficial de la conferència d'Estudis sobre l'Esport Universitari organitzat per la FISU. La conferència es realitzarà a Palma entre el 7 i el 9 de juliol i segons es pot llegir a la revista de la Universíada en l'apartat que es refereix a les llengües oficials dels actes «a les conferències hi haurà traducció simultània d'anglès/francès/castellà. En els workshops els idiomes emprats seran el castellà i l'anglès». Barceló va dir que «una vegada més el català, llengua oficial en aquesta comunitat autònoma, queda exclòs d'un dels actes de la Universíada».

Un altre dels fets que ha indignat els nacionalistes és que quan s'especifica el programa es diu: «cerimònia d'inauguració presidida per (a més a més de tot un seguit de noms) Joan Fageda, batle de Palma i president de la Fundació Jocs Mundials Universitaris Universíada Palma 99».

«Aquí es donen per suposades moltes coses. El set de juliol és després de les eleccions del 13 de juny i ningú no sap qui serà el batle. A més a més tampoc no pot correspondre al període en què un batle està exercint el seu càrrec en funcions. No hem d'oblidar que els consistoris han d'estar constituïts vint dies després de les eleccions, això ens dóna una data màxima, el tres de juliol. Això s'hauria pogut solucionar sense posar el nom del batle».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris