cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

Ja hi ha acord per finançar els Jocs

El pacte, que suposa més de 3.000 milions per a la Fundació, es firmarà dia 30 o 31 de març

Ja hi ha acord. Consell Superior d'Esports, Govern balear i Ajuntament de Palma posaran sobre la taula més de 3.000 milions de pessetes perquè la Universíada de Palma sigui un èxit. Això no obstant, no serà fins dia 30 o 31 de març quan el comitè executiu de la Universíada "en primer lloc" i el Patronat de Fundació "després" rubriquin el conveni de finançament. Al protocol·lari acte de la firma és prevista la presència del secretari d'Estat per a l'Esport, Francisco Villar.

Aquest conveni contempla una aportació de 2.000 milions de pessetes "1.000 de l'Ajuntament de Palma i 1.000 del Govern balear", mentre que el Consell Superior d'Esports en donarà uns 1.100. D'aquesta forma, sempre que no sorgeixin nous imprevists, la Universíada comptarà ja amb el finançament necessari perquè es pugui desenvolupar sense cap problema econòmic. Diari de Balears ha pogut saber que, ara per ara, el conveni s'està redactant i que se cerca la fórmula més adient perquè Madrid faci la seva aportació. En tot cas, és segur que en aquesta ocasió, l'aportació estatal no dependrà de cap tipus de sorteig.

S'ha de recordar que el Consell Superior d'Esports ja firmà en el seu moment un conveni de finançament, que ha complit rigorosament, tal com recordà el seu representant a la darrera Executiva amb el BOCAIB a la mà. Aleshores, el CSE es va comprometre a realitzar un sorteig de Loteria Nacional, amb possibilitats de dos més, i destinar el seus beneficis a la Universíada. Finalment, com se sap, Madrid organitzà dos sorteigs de Loteria "en lloc dels tres prevists" en favor de la Universíada. En tot cas, els doblers obtinguts d'aquests sorteigs foren molt inferiors al previst.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris