cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Escàndol pel combat Holyfield-Lewis

El governador de Nova York demana que se n'obri una investigació

El governador de l'estat de Nova York demanà ahir que a la Comissió de Boxa de l'esmentat estat s'obri una investigació per clarificar el resultat del combat que enfrontà el nord-americà Evander Holyfield (campió de l'Organització i de la Federació) i el britànic Lennox Lewis (campió del Consell Mundial de Boxa) per la unificació dels tres títols, i que els jutges donaren per nul.

«Hem fet feina de valent per congregar els grans campionats de boxa en el Madison Square Garden, però s'ha de fer d'una manera que preservi la integritat de la boxa i la confiança de la gent en aquest esport», digué el governador republicà de l'estat de Nova York, en unes declaracions fetes públiques ahir.

«Si la decisió de dissabte ho compromet, llavors, segurament sigui necessari vigilar de més a prop per assegurar que en el futur puguem tenir la confiança que els jutges es mostren objectius i que no hi ha motius ocults», declarà Pataki. La Comissió de boxa de l'estat de Nova York, que supervisa la reunió del Madison Square Garden, indicà que no va ser responsable de l'elecció de l'àrbitre Arthur Mercante, el comportament del qual és lliure de tota crítica.

Tot aquest embull comença a agafar forma d'escàndol, molt més després que el jutge que va donar el combat com a nul hagi reconegut que s'equivocà, una vegada haver vista l'opinió generalitzada a tot el món. El jutge britànic Larry O'Connell, que declarà nul el combat entre Holyfield i Lewis, reconegué que es va equivocar. O'Connell declarà que «sobre la base de l'opinió general, jo reconec que vaig cometre un error. Però, vaig fer el que creia que era just en aquell moment», afegí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris