algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Naixerà una Agència Internacional Antidopatge

No s'ha aconseguit que una falta rebi càstig idèntic, independentment de l'esport o la nacionalitat

La Conferència Mundial de Lausana ha adoptat una declaració final per aclamació que impulsarà les bases d'una nova política comuna a l'esport i els estats en matèria de lluita contra el dopatge. El document ratifica la creació d'una agència mundial. En un termini de tres mesos es definiran les modalitats de funcionament i la composició d'aquesta agència mundial.

En tot cas, els dirigents esportius no aconseguiren un acord per una suspensió obligatòria de dos anys en tots els esports per a l'ús de substàncies prohibides, amb la qual cosa quedà sense canvis una de les grans anomalies del moviment olímpic. Després de tres dies de discursos i declaracions a la premsa en la conferència del COI, els dirigents no pogueren arribar a un consens per castigar de la mateixa manera els esportistes, sigui quin sigui el seu esport.

En una declaració de dues pàgines al final de la més important conferència sobre substàncies prohibides de la història, els dirigents acordaren establir un nou organisme per a proves sobre aquestes substàncies. Els dirigents varen dir que la sanció mínima requerida per una primera prova positiva de drogues serioses, com esteroides o les hormones del creixement humà, hauria de ser de dos anys. Però hi havia un gran «això no obstant» en el document. Deia: «Això no obstant, basat en circumstàncies específiques excepcionals, que s'avaluaran en primera instància per les federacions internacionals competents, hi podria haver una clàusula per a una possible modificació de la sanció de dos anys».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris