cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

Alarma arbitral

Borràs del Barrio, president de la Federació Balear: «Falten col·legiats de futbol»

El cap de setmana passat es varen ajornar nou partits del futbol base illenc per manca d'arbitres per xiular-los.

Fins ara la pràctica totalitat dels partits que es disputaven els cap de setmana es cobrien, encara que amb dificultats. Però dissabte passat les coses es varen complicar i nou partits hagueren de ser ajornats per incompareixença arbitral, a més dels molts que no es jugaren pel mal temps; una circumstància que ha fet saltar l'alarma als clubs i a la Federació Balear.

És clar que la feina de col·legiat de futbol no està ben considerada dins la societat, però mai no s'havia pensat que s'arribàs a l'extrem de no haver-hi prou àrbitres. Des del col·legi arbitral resten importància a tal circumstància i justifiquen el problema amb l'acumulació de partits que hi va haver dissabte passat.

Antoni Borràs del Barrio, president de la Federació Balear, va reconèixer ahir a DdB aquesta manca d'arbitres de futbol, i confirmà que el problema és greu i de difícil solució. «Efectivament falten àrbitres. Aquest cap de setmana s'han ajornat nou partits per culpa d'això, i la causa és que el dissabte es varen disputar més partits del normal. La plantilla arbitral que té actualment el Col·legi Balear no basta per arbitrar tots els partits i per això un àrbitre sol xiular més dos matxs cada jornada. Els clubs són conscients de la problemàtica que tenim. La Federació, mitjançant reunions, els ha comunicat la falta de col·legiats i la necesitat de fer més. Nosaltres sabem que no podem sortir al carrer a fer àrbitres, ja que no en trobaríem; és un col·lectiu que no està ben considerat, i pocs són els que s'atreveixen a ser àrbitres. Per això pensam que la feina es troba en els clubs, que és on hem fet la campanya de captació. Allà són els al·lots que amb informació i motivació podrian agafar l'afició», afirmà Borràs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris