cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

Ventura: «No m'he plantejat mai dimitir per culpa dels mals resultats»

L'entrenador del Bàsquet Inca «no firmaria acabar la temporada segons, ni per dalt, ni per baix»

Tot i els darrers moviments que hi ha hagut des de la mateixa diretiva del Bàsquet Inca a les darreres setmanes, i anar, ara mateix, camí de repetir la desastrosa temporada de la campanya anterior, el tècnic del primer equip inquer, Jaume Ventura, manté l'optimisme que el caracteritzà des del primer dia en què es va fer càrrec de l'equip. Un optimisme que fa pensar en més d'una ocasió que no és altra cosa que una espècie de tapadora del que realment passa pel cap del màxim responsable tècnic del Ciutat d'Inca, vists els nervis i els problemes pels quals travessa l'equip en aquests moments.

"Quin és l'estat d'ànim actual de Jaume Ventura després de tot el que ha passat darrerament?
"És bo. És el mateix que tenia quan va començar la temporada, ben igual, llevat que ara les dificultats a superar no són les mateixes que al principi de pretemporada, sinó majors. Abans de començar sabíem que tendríem problemes, i aquests han arribat, però això no fa que canviï el meu estat d'ànim a l'hora d'afrontar cada partit de Lliga, amb l'única intenció de guanyar i fer-ho el millor possible.

"Vol dir que afrontau els partits igual que els afrontàveu quan va començar la competició?
"S'afronten exactament igual, de la mateixa manera pel que fa a l'aspecte anímic. El que passa és que afrontàrem el primer partit amb deu jugadors i ara en tenim 7 o 7 i mig, segons la setmana i els moments. Les circumstàncies que envolten l'equip poden afectar o no una persona però com a professional els partits s'afronten exactament de la mateixa manera. Cada dia anam a treballar igual que l'anterior, i fins i tot amb ganes renovades.

"Així, quin és el mal del Ciutat d'Inca?
"El Ciutat d'Inca pateix del mal que pateixen tots els equips petits. Problemes de potencial eonòmic, jugadors que volen contractes llargs, etc. Bàsicament el problema és de potencial econòmic, sense que això soni a cap excusa, perquè abans de començar la temporada, si de qualque cosa érem conscients tots era de les limitacions econòmiques que té el Bàsquet Inca, igual que la majoria dels clubs petits. Quan un equip «gran» té un problema amb un jugador que es lesiona, senzillament en fitxa un altre igual de bo o millor, malgrat sigui per només un mes, i queda adobat el problema. Nosaltres això no ho podem fer, perquè tot i que poguéssim contactar amb algun jugador, que ja és complicat, aquests volen contractes llargs que no els podem oferir. A més a més s'ha de tenir en compte que l'abast social que té l'equip és menor. El mercat comercial i publicitari és menor que els d'equips d'altres poblacions amb un major nombre d'habitants...

"Ha passat pel cap de Jaume Ventura la possibilitat de dimitir el seu actual càrrec?
"Mai. En cap moment. Ni una sola vegada en la meva carrera he pensat deixar el vaixell a causa dels mals resultats o de la desaveniència amb alguns sectors de la societat. M'ho podria plantejar en el cas que tingués enfrontaments laborals o personals amb els meus superiors. Si així fos hauria de plantejar-me aquesta possibilitat, però per mals resultats, mai. I com que aquest no és el cas que ens ocupa ara mateix al Ciutat d'Inca, on la meva relació amb els meus superiors és molt bona, no he pensat de cap manera a abandonar.

"Què sent un entrenador quan l'afició l'acomiada amb xiulets?
"El que passa pel cap als primers 30 segons no es pot publicar, però després estàs content, perquè veus que la teva feina almenys causa una provocació en els seguidors, la qual cosa vol dir que a la gent li preocupa la feina que estàs fent i sobretot el seu equip. No hi ha res més desesperant que la indiferència del públic tant quan guanyes com quan perds. De totes maneres han estat molt poques vegades que hagi sentit que m'han xiulat, perquè estic concentrat en el partit. Després he demanat si ho han fet i m'han dit que sí en alguna ocasió.

"La situació de mals resultats esportius de l'equip i les crítiques que arriben, ajuda a augmentar la motivació dels jugadors o al contrari enfonsa la moral de la plantilla?
"Ajuda a fer el grup més fort, que tots estam més a prop uns dels altres, però no tan sols entre els jugadors sinó tot el club. Ens hem de veure més sovint perquè hem de parlar de més coses, i el tractament continu fa que la pinya sigui més forta sobretot quan els objectious són comuns.

"I des dels vestidors, com es viu tot aquest enrenou?
"Amb normalitat. Es notaria qualque cosa si el grup es desfés i no hi hagués pinya, però aquest no és el nostre cas. Això no passa al vestidor del Ciutat d'Inca i estic molt content, perquè és molt important que continuem essent una pinya per continuar fent feina bé.

"Després de les sis primeres jornades de Lliga, han canviat els objectius plantejats a principi de competició??
"No, els objectius són els mateixos, que no és altre que millorar la feina feta el dia abans, i guanyar el partit següent, sense pensar en un lloc concret a la taula classificatòria per al final de la temporada. Ara mateix ni firmam acabar els segons per la cua ni els segons per dalt. A més a més s'ha de pensar que la Lliga és molt llarga, hi ha molts partits a jugar, i a més a més queden després els Play-Off, que sempre poden donar moltes sorpreses. No és descartable que qui ha acabat segon a la Lliga regular es quedi fora de la competició quan menys ho esperi, ni tampoc que qui ha pujat al tren al darrer assalt, acabi per ser el millor classificat. La meva filosofia ha estat i serà sempre la d'anar dia a dia i partit a partit, sense mirar molt més enllà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris