lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
24°

La UEFA diu que reduir la Lliga espanyola serà inevitable

L'alemany Gerhard Aigner, secretari general de la UEFA, no exigí ahir al futbol espanyol una reducció del nombre d'equips de la Primera Divisió, però suggerí que serà inevitable amb la reforma de les competicions europees.

Aigner es reuní ahir a Madrid amb 48 representants del futbol espanyol, des del president de la Federació als dirigents dels clubs de Primera i Segona Divisió, de les territorials, dels àrbitres, dels entrenadors, dels jugadors, el seleccionador nacional i un membre del Consell Superior d'Esports. El representant del Reial Mallorca va ser el conseller delegat Mateu Alemany.

L'objectiu, a proposta de la Federació, era explicar a tots els estaments relacionats amb el futbol, de quina forma els afectarà la reforma de les competicions europees i, la conclusió implícita que plantejà, és que Espanya, com Anglaterra, si no redueix la Lliga a 18 equips, com a la reste d'Europa, tindrà problemes per acomodar-se al nou calendari.

Segons el nou model de competició, la Lliga de Campions augmentarà a 32 equips i es fusionarà la Copa de la UEFA i la Recopa. Necessitarà 17 dates lliures, en lloc de les onze actuals.

Aigner no exigí als clubs una reducció que ja intentà amb poc èxit fa un any: es limità a entregar-los un calendari. «La millor situació és que no hi hagi més de 18 equips. Pensam que hauran de mirar la seva agenda per veure com s'enfronten a això», indicà.

Les noves competicions, segons els càlculs de la Federació, obligarien a començar la Lliga el quinze d'agost, una cosa a la qual s'oposen els dirigents, que consideren poc rendible l'època d'estiu. A més, haurien de jugar dues vegades per setmana fins el 21 de maig en el cas que la selecció es classifiqui per a la fase final de l'Eurocopa 2000.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris