cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Guillem Reynés: «Cúper dóna credibilitat al projecte del Mallorca»

Reynés mostra el seu carnet de la temporada 1953/54.

27-12-2016 | P. Bota.

És complicat i difícil que un president del Mallorca tengui la tranquil·litat de què gaudeix ara Guillem Reynés. Però el president del Mallorca és conscient que els triomfs poden ser efímers.

"Quina sort! Us ha tocat viure el millor moment de la història esportiva del Reial Mallorca.
"Evidentment, no seré jo qui digui ara que no vivim un gran moment. Ara bé, el fet d'ocupar el lideratge és anecdòtic. Nosaltres ens plantejam com a gran objectiu aconseguir l'estabilitat del club a Primera Divisió. Això no obstant, és clar que si ocupes les primeres posicions es poden produir situacions com la d'aquesta setmana. Si continuam lluitant per estar en una situació còmoda a la classificació podrem arribar a final de temporada amb tranquil·litat. Però tothom ha de saber que el Mallorca no renuncia a res.
"Quina és la clau de l'èxit?
"Jo diria que hi ha una simbiosi quasi perfecta entre els jugadors i el tècnic. A més, s'ha de considerar l'alt percentatge d'encert de la secretaria tècnica amb els fitxatges i la petita quota de responsabilitat que té també el consell d'administració i la junta directiva. Cúper pot fer feina amb total i absoluta tranquil·litat. Mai de la vida no he demanat al tècnic quins futbolistes jugaran tal partit i tal altre. Ni ho he fet ni ho faré.
"Cúper acaba el contracte dia 30 de juny. És prest encara per parlar de la renovació?
"Mai no és prest per intentar renovar Cúper, però ara no és el moment més adient per parlar-ne. Quan renovà, el club ja pretenia que el seu compromís amb l'entitat fos per a dues temporades, però... La veritat és que ens agradaria poder adquirir amb aquest tècnic un compromís a mig termini i no només a una temporada vista. Cúper dóna credibilitat al projecte del Reial Mallorca.
"Però supòs que el projecte del Reial Mallorca no depèn exclusivament de Cúper.
"És clar, però hi ha un ventall de coincidències amb l'entrenador molt ample. Diumenge, a la conclusió del partit contra l'Atlètic de Madrid, vaig baixar al vestidor per felicitar els jugadors i l'entrenador. «Gràcies, Cúper», li vaig dir. I és que diumenge gaudírem d'un gran espectacle.
"I el Mallorca escriu ara la millor pàgina de la seva història.
"És difícil ser conscient que s'està fent història. Habitualment, quan es fa un gran descobriment no es reconeix el mèrit de l'inventor fins anys després. El Mallorca fa història en aquests moments. Diumenge, defensarem el lideratge dins La Corunya, però si el perdem no passa res. L'Illa està molt pendent del futbol en aquests moments. Això, ens ha de servir perquè el Mallorca es converteixi en una senya d'identitat de la nostra societat.
"Molt s'ha parlat de l'assistència d'aficionats al Lluís Sitjar. Diumenge, se superaren els catorze mil espectadors a l'estadi.
"És molt important anar augmentant paulatinament el nombre d'aficionats que van al camp. Va ser molt important guanyar diumenge, i fer-ho de manera clara davant un gran equip com l'Atlètic de Madrid. No és el mateix veure-ho que sentir-ho explicar. Hem de convertir el futbol en un espectacle. La gent, per Europa, va al camp a divertir-se i no tan sols a veure el futbol. De qualsevol manera, un estudi elaborat ens diu que a ciutats del tipus de Palma no hi van més del tres per cent de la població. Nosaltres no estam molt enfora d'aquest sostre. També s'ha de comptabilitzar que entre 4.000 i 5.000 persones veuen cada setmana els partits del Mallorca per televisió.
"Diumenge passat, altre cop, se sentiren crits de suport a Cúper. Us despertaren gelosia?
"Ni prop fer-s'hi. Just al contrari, em vaig girar cap a Jaume Matas, president de la Comunitat Autònoma, i li vaig dir que havíem hagut d'esperar set partits per tornar a escoltar aquests crits.
"Parlar tant de la manca de públic, de les primes, d'Asensio, ha provocat que el fet esportiu, dissortadament, hagi passat a un segon terme.
"Mai no es pot oblidar que el més important de tot és sempre el resultat. La resta de coses, per ventura malauradament, són secundàries. No tenc cap dubte que si els resultats continuen essent bons, veurem el Lluís Sitjar ple ben aviat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris