cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 27°
32°

Ferrer Salat mor d'un infart de miocardi als 67 anys

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE) i membre del Comitè Olímpic Internacional (COI), Carles Ferrer Salat, morí ahir al seu domicili de Barcelona a l'edat de 67 anys a causa d'un infart de miocardi per arítmia.

L'any 1986 va ser nomenat membre del Comitè Olímpic per a la candidatura de Barcelona 92. El 27 de maig fou elegit president del Comitè Olímpic Espanyol en substitució d'Alfons de Borbó. Durant el seu primer mandat va posar en marxa el programa ADO (Associació d'esports olímpics).

Va ser reelegit per a un nou quatrienni a la presidència del COE el 1991 per unanimitat i sense votacions a l'Assemblea Extraordinària realitzada a Madrid.

En aquest segon mandat, presentà el Centre olímpic d'estudis superiors com a base de l'esport espanyol en matèria de direcció, formació i administració després del 1992.

Va ser un dels portadors de la torxa olímpica dels Jocs de Barcelona i va estar present en gran nombre de competicions i actes, en els quals acompanyà la família reial.

Com a esportista destacà en tennis, on va ser campió d'Espanya júnior a individual i dobles el 1947 i 1948, i formà part de l'equip espanyol per la Copa de Galea (Europeu Júnior) el 1948 i 1949. Després, com a sènior, es proclamà subcampió d'Espanya el 1953 i fou jugador número 1 de l'equip espanyol de Copa Davis el 1953 i 1954, i capità aquest darrer any. Ahir mateix el COE comunicà que convocarà en breu una assemblea extraordinària per l'elecció d'un nou president, tal i com estipulen els estatuts d'aquest organisme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris