nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Kaarela i Wright, vencedors absoluts de la Setmana Internacional de Màsters

Els dos líders defensaren el jersei després d'una gran lluita

Gran darrera jornada de la Challenge Volta a Mallorca 98, darrera prova de la Setmana Internacional de Ciclisme Màster, on el finès Olavi Kaarela i l'anglès Jeff Wright defensaren els mallots de líder amb més dificultats de les esperades.

La correguda dels màster 50 i 60 torna a ser la primera de la jornada. Tres corredors, el finès Tanttu, l'alemany Altweck i l'anglès Cowdell, varen escapar abans d'arribar als afores de Santa Eugènia, després de coronar l'alemany Nesselahuf primer el port de Xorrigo, per davant de l'illenc Fermín Andrés que així es proclamà rei de la muntanya.

El trio va rodar sempre davant el gran grup i disputà l'esprint a Sant Jordi, on va vèncer l'anglès Cowdell, seguit de l'alemany Altweck i del finès Tanttu que en el darrer quilòmetre va perdre terreny. El líder Kaarela i Fermín Andrés arribaren amb el gran grup i varen defensar els llocs priviligiats en la general, primer i segon.

La segona cursa, reservada a les categories màster 30 i 40, resultà molt més atractiva. El bielorús Luchanok s'imposà a Xorrigo per davant del francès Berlioux, que així quedava a només un punt del líder Wright en el premi de la muntanya. Poc després escaparen el bielorús, junt amb el belga Foubert, l'holandès Ribbers i el mallorquí Bernat Noguera. Aquests quatre arribaren a tenir una diferència de 1.36 segons respecte del grup perseguidor, on es trobava el líder. I el belga estava a només 2.33 de Wright.

Passant per tercera vegada per Xorrigo el grup de perseguidors neutralitzà la fuga. I uns quilòmetres després va venir el cop següent. Foubert, una altra vegada, junt amb l'alemany Becker, el bielorús Danilik, l'holandès Ribbers i l'espanyol José Fernández, llançà un altre atac. I l'espanyol tenia només 26 segons de desavantatge amb Wright. La fuga arribà a una màxima diferència de 22 segons. Wright i els seus comapnys varen poder evitar el canvi de lideratge en els darrers quilòmetres. José Fernández, cinquè a Sant Jordi, guanyà 15 segons a Wright. Insuficient per desbancar el britànic.

En la darrera jornada no varen desentonar els corredors illencs. Fermín Andrés, el millor de tots aquest dies, quedà segon en la general dels màster 50 i 60 i va ser el guanyador del gran premi de la muntanya. La selecció balear va ser tercera per esquadres. Bernat Vicente quedà sisè en la general, dels màster 30 i 40. I els equips de l'Opel Inca i Renault Calonge acabaren en els llocs quatre i cinc.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris