lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
24°

Gran gesta de Jeff Wright

El finès Olavi Kaarela va sorprendre els favorits i és líder de la Challenge

La segona jornada de la Challenge Volta a Mallorca per a Màsters resultà molt competitiva i els dos guanyadors en el puig de Santa Magdalena, el finès Olavi Kaarela i l'anglès Jeff Wright, tenen totes les opcions de pujar avui a Sant Jordi en el lloc més alt del podi.

A la primera correguda, reservada als Màsters 50 i 60 i que sortia d'Inca, començà molt prest la lluita, després de recórrer només 2'4 quilòmetres. Quatre corredors, els finesos Kaarela i Tanttu, l'alemany Sellesk i l'holandès van Kessel, escaparen i augmentaren a poc a poc la diferència respecte del gran grup. A la meta volant de Sencelles s'imposà Sellesk i Tanttu començà a cedir terreny.

Fermín Andrés (Pau Es Gomer) més preocupat amb el líder, el belga van den Eynde, no va deixar escapar l'oportunitat. I els homes del corredor belga i altres favorits no varen fer res per evitar la fugida. Sellesk va vèncer també en la segona meta volant de Sencelles i el trio marcà la màxima diferència respecte del gran grup, 2'35 minuts. L'atac del gran grup arribà tard i en la pujada a meta aconseguí Kaarela un avantatge important, ja que arribà 12 segons davant van Kessel i 1'25 minuts davant Sellesk. Fermín Andrés, quart, va perdre 1'51 minuts, que defensa el mallot del primer de la muntanya.

En la segona correguda, una gran gesta de l'anglès Jeff Wright. A tres quilòmetres de Santa Margalida forada el màster britànic i els seus companys quedaren enrere per ajudar-lo a tornar al gran grup. Ells no varen tenir la força necessària i Wright realitzà en solitari el retorn al gran grup. Quan començava a pujar el puig de Femenia, l'anglès llançà l'atac que va dividir el gran grup en diferents grups petits.

Wright anava davant fins a Inca, perseguit per un grup de vuit unitats, entre ells el mallorquí Bernat Vicente (Opel Inca), però cometé errors i els vuit varen neutralitzar l'escapada. Però Wright no es va rendir i tornà a atacar a la pujada a Santa Magdalena. Tota una demostració de força.

A l'arribada, Wright va treure nou segons a l'austríac Pinckzer, 13 al francès Berlioux i 20 a Bernat Vicente. L'anglès no és ara només el líder, sinó que també lidera la regularitat i la muntanya.

L'alemany Peter Reis va caure quan baixava el coll de sa Batalla, però les conseqüències foren menys greu que en els primers moments l'espectacularitat de l'accident semblava. Avui, darrera jornada, amb sortida i arribada a Sant Jordi, a les 11.30 hores els màster 50 i 60 i a les 15 els 30 i 40.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris