cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

«El compromís firmat pel CSE està complit»

Fisas recordà que Madrid només va signar la realització d'un sorteig i, per ventura, dos més

Dificultats i nervis entre els membres de la comissió executiva de la Fundació Universíada. Santiago Fisas, secretari d'Estat per l'Esport, deixà ahir les coses clares i recordà que l'únic compromís firmat que té el Consell Superior d'Esports ja s'ha acomplert. Fisas recordà que quan el Partit Popular arribà al poder res no hi havia firmat. «El Consell Superior d'Esports firmà un acord amb el Govern balear i l'Ajuntament de Palma i complirà escrupolosament els seus compromisos. També està clar que, per sobre dels compromisos firmats, procurarà fer tot quant pugui perquè no hi hagi cap problema amb el finançament de la Universíada... Quan l'actual Govern va prendre possesió no hi havia cap acord firmat pel finançament de la Universíada... Els mecanismes que hem emprat varen ser la concessió de dos sortejos extraordinaris de loteria... Ja sé que no és el mateix sistema, però més val això que els compromisos formals que hi havia anteriorment i que no estaven consignats a cap pressupost... Els puc assegurar que, a més, enguany, dins els pressuposts del CSE hi haurà una partida important, que encara no està determinada, destinada directament a la Universíada... Realment, sobre els compromisos firmats per part de l'Estat, en aquests moment ja estan realitzats... Que ningú no es preocupi pel finançament. Estic segur que totes les institucions, i dic totes, haurien de realitzar un esforç per si es produís algun dèficit solventar-lo», assegurà.

Fisas insití que el CSE havia acomplert el seu compromís, i explicà que no es podia quantificar l'aportació de Madrid, ja que depenia dels sortejos de loteria. «El BOE de vint de gener de 1997, a la pàgina 17, hi ha el compromís del Consell Superior d'Esports... No es pot quantificar del tot perquè parla de sortejos de loteria i, evidentment, els sortejos de loteria no es poden quantificar...», va dir.

Des d'un primer moment, l'esperit dels grans patrons de la Universíada "Govern, Ajuntament de Palma i Consell Superior d'Esports" va ser repartir-se les despeses a parts iguals. Fisas reiterà que aquest esperit no està signat enlloc. «Això no està signat enlloc, però dins d'aquest esperit jo sí que li puc dir que amb el pressupost que destinarà el Consell Superior d'Esports enguany estarem entorn d'un terç del pressupost inicial previst... Si hi ha altres desviacions del pressupost és un altre tema. També li vull recordar que hi ha altres institucions com el Consell Insular, per exemple, que ni ha acomplert amb el que s'havia compromès inicialment», va dir.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris