cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 28°
33°

La UEFA dictarà avui sentència

El Reial Mallorca coneixerà si el partit davant el Heart escocès s'ha de tornar a jugar

El delegat de la UEFA, Kund Albertsen, acompanyat per Ramon Servalls.

25-12-2016

S'acabaren les conjectures, avui se sabrà definitivament la decisió de la UEFA pel que fa a la protesta presentada davant aquest organisme pel Heart of Midlothian després del partit de tornada de la Recopa que l'enfronta al Mallorca en el Lluís Sitjar. Mateu Alemany, conseller delegat del Mallorca, Ramon Servalls, director de relacions externes, el vicepresident Joan Buades i l'advocat Jeroni Salleras es desplacen avui a Ginebra per tal de defensar els interessos del club vermelló.

L'equip escocès reclama a la UEFA la repetició d'aquell partit, que acabà amb empat a un gol, però que suposà la seva eliminació de la Recopa, per entendre que una de les porteries de l'estadi mallorquinista no presentava les mides reglamentàries.

Segons es va poder comprovar abans del començament de l'enfrontament, una de les porteries feia quatre centímetres menys dels reglamentaris en la seva part central. Aleshores el Heart, mitjançant el seu mateix entrenador Jim Jefferies, es negà a jugar el matx; però gràcies a la mediació de directius dels equips i d'un delegat de la UEFA present a l'estadi, el Heart accedí a disputar el partit.

Però una vegada acabat el joc, el Heart, que havia estat eliminat pel Mallorca, decidí presentar formalment una queixa al delegat de la UEFA i demanà no tan sols la repetició de l'enfrontament, sinó també l'expulsió de l'equip vermell de les competicions europees.

Des d'ahir una representació del Heart, encapçalada pel propietari del club, Chris Robinson, i per l'entrenador, Jim Jefferies, es troba a Ginebra, seu de la UEFA, per tal de pressionar tot el que pugui per aconseguir la repetició del matx. Ara serà la Comisió de Control i Disciplina d'aquest organisme qui estudiarà avui la protesta del Heart. Els escocesos han viatjat a la ciutat suïssa amb la intenció de donar a conèixer al màxim organisme futbolístic de la UEFA les precàries condicions en què es troba l'estadi Lluís Sitjar, juntament amb l'afer de la porteria.

Un precedent
El club d'Edimburg posarà sobre la taula l'únic precedent que es coneix a Europa d'aquestes característiques. La temporada passada es repetí el partit de tornada entre l'Spartak de Moscou i el Sió francès pel fet que una de les porteries de l'estadi rus presentava unes mides de vuit centímetres menys del reglamentari. L'frontament es repetí i l'Sparta acabà classificant-se.

Però aquest cas té unes diferències substancials respecte del cas que ens ocupa, ja que si bé l'Sparta es va negar en tot moment a arreglar la seva porteria, el Mallorca va fer tot el contrari. El club vermellenc oferí totes les facilitats per solucionar el problema dels quatre centímetres, però després de veure que el Heart acceptava jugar el partit no va procedir a solucionar-ho. A més, el Mallorca al·lega que l'equip escocès tenia coneixement d'aquesta circumstància de la porteria fins més de dues hores abans del partit, temps suficient per arreglar la porteria.

La directiva mallorquinista confia que aquest problema no arribi a més, encara que sap que almanco una multa econcòmica segur que els caurà. Una de les grans preocupacions que tenen ara mateix dins el si del Mallorca és la possibilitat que la UEFA negui al Mallorca jugar més partits de competició europea, fet que suposaria haver de desplaçar-se fora de l'Illa en les pròximes eliminatòries de la Recopa per disputar els partits de casa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris