nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Manacor continuarà amb el tancament perimetral 15 dies més i el confinament nocturn començarà a les 22 hores

177503

28/10/2020 Delimitación del perimetraje de Manacor para frenar la evolución de la pandemia. SALUD ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS AYUNTAMIENTO DE MANACOR

AYUNTAMIENTO DE MANACOR

Atesa l’evolució de la pandèmia de coronavirus, el Govern ha decidit prorrogar les mesures per a frenar la propagació de la Covid-19 al nucli urbà de Manacor.

Per una banda, es prorroga el Decret 11/2020, de 28 d’octubre, de la presidenta de les Illes Balears, i es manté fins el 26 de novembre el tancament perimetral i les restriccions de mobilitat, les quals, a més, s’amplien. Enlloc de començar a les 24 hores ho faran a les 22 hores i s’estendran fins a les 06.00 hores. D’altra banda, mitjançant resolució de la consellera de Salut i Consum, es permet a l’Ajuntament autoritzar l’ocupació de la via pública per part dels establiments de restauració. El decret i la resolució es publiquen i entren en vigor aquest dijous, 12 de novembre.

Pel que fa a les dades epidemiològiques, aquestes mostren que si bé el dia 28 d’octubre la incidència acumulada a 14 dies era de 662 casos per 100.000 habitants i la taxa de positivitat era del 17,5 %, el dia 9 de novembre els indicadors havien baixat. Concretament, l’IA14 era de 572 casos per 100.000 habitants i la taxa de positivitat, del 5 %.

Per a continuar en aquesta línia de descens, el Govern considera «adequat» prorrogar aquesta situació de confinament perimetral i de limitació de moviment en horari nocturn mitjançant un Decret de la presidenta de les Illes Balears.

Així mateix, la Conselleria de Salut ha dictat una resolució que afecta principalment els establiments de restauració, per als quals encara es mantenen diverses restriccions però que, amb permís municipal, podran ocupar la via púbica.

Concretament, es manté la prohibició del servei de restauració en espais interiors, excepte per a l’activitat de menjar per endur.

En els espais exteriors, també es manté que els establiments que exerceixin l’activitat de restaurant o bar cafeteria han de limitar la capacitat al 50 %. A més, la disposició física de les taules o agrupacions de taules ha de garantir el manteniment de la distància de seguretat interpersonal d’un metre i mig; l’ocupació màxima és de sis persones per taula o agrupació de taules. No es permet el consum a la barra. Igualment, tots els establiments de restauració (restaurants i bars cafeteria) tenen com a hora màxima de tancament les 22.00 h.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris