cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 23°
34°

Santa Margalida esborra d'una acta municipal la relació entre Joan March i el franquisme

173319

L'Ajuntament de Santa Margalida va modificar aquest passat dimarts el contingut de l'acta municipal de novembre de 1956, mitjançant la qual es va declarar al magnat margalidà Joan March Ordinas com a Fill Il·lustre, per a esborrar tots els vincles del financer amb el franquisme.

Aquesta va ser la tàctica de l'equip de govern liderat per Joan Monjo per a esquivar la Llei de Memòria Històrica. La proposta va ser aprovada amb els únics vots de l'equip de govern El Pi-PP, mentre que l'oposició integrada per Suma pel Canvi i Can Picafort Unit varen votar en contra en considerar que no pot reescriure's la història ni obviar-se el paper de March en el cop d'estat franquista de 1936.

La proposta aprovada es basa en un informe que conclou que els diferents requeriments rebuts per l'Ajuntament per a retirar el títol honorífic a March «no poden ser atesos» en l'actual marc jurídic, encara que «sí que ha de deixar-se de nomenar la participació de March en el moviment nacional com un mèrit més perquè d'aquesta manera toparia amb les lleis estatal i autonòmica de memòria històrica».

En el seu discurs, el batle de Santa Margalida va realitzar una llarga intervenció elogiant el banquer i el comparà amb personalitats com Rockefeller o Alfred Nobel. Monjo va assenyalar que «no fa falta ser historiador per a saber que la figura de March és una de les més rellevants del segle XX a nivell mundial».


COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ingenus!, fa 12 mesos

No la pot esborrar d´enlloc més. La realitat és la que és!

Valoració:0menosmas
Per I tant!, fa 12 mesos

Quan falsificar la Història no apareix com a delicte al Codi Penal, passen aquests fets. I també altres encara més greus.

Valoració:8menosmas
Per Pobleret, fa 12 mesos

De tots es sabut que en March va ajudar al franquisme i que va subvencionar el cop d'estat militar. (Dragon rapid ) I que en va obtenir redit de tot això. Deixant de banda que a Santa Margalida tothom sap qui hi havia al darrera de l'assassinat de l'amant de la seva dona. Tot un "ilustre i abominable" personatge, per desgràcia mallorquí . Ja podeu esborrar ja

Valoració:14menosmas
Per avui, fa 12 mesos

El Franquisme encara és el càncer dels que es diuen ñols.

Valoració:14menosmas
Per sebastià, fa 12 mesos

No es pot esborrar tot alló que s'ha fet.
Si volen encumbrar a un personatge, aixó ja és altra cosa com encara hi ha qui defensa Franco i fins i tot Hitler.
En Joan March es va posicionar a favor del franquisme i aquests van guanyar gràcies a la seva colaboració econòmica, i aixó és un fet, com també ho és que després de la victoria, en va treure tot el profit que n'ha tret, i que hem acabat pagant els de sempre..

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris