nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

Felanitx adopta mesures per aturar la botellada durant les festes de Sant Agustí

Fotografia: L. Vinaixa

L'Ajuntament de Felanitx ha adoptat mesures per a frenar l'incivisme en les festes patronals de Sant Agustí, que se celebren a l'agost, i que enguany seran les primeres en les quals s'aplica la prohibició de consumir alcohol en la via pública.

Segons ha informat l'Ajuntament, les festes comptaran amb reforços policials i els accessos al poble es restringiran en el 'dia gran' de les festes per a evitar la massificació. L'abril passat, l'Ajuntament va modificar l'ordenança, que fins aquest any no castigava la botellada durant les festes patronals. L'objectiu és, segons ha indicat el consistori, «evitar els greus problemes que va sofrir la ciutat l'any passat».

La decisió, presa per l'actual equip de govern format per PSOE, Bloc i PI, cerca «finalitzar amb el model de festa dels últims anys, on la botellada en els diferents carrers del municipi s'ha convertit en pràcticament incontrolable».

A més, des de l'Ajuntament han fet especial avís als locals recordant-los que està totalment prohibida la venda d'alcohol a menors, un dels col·lectius més problemàtics. S'imposaran sancions a les persones que practiquin botellada, danyin mobiliari urbà, orinin al carrer o en general tenguin comportaments incívics. La sanció pot arribar als 3.000 euros. L'Ajuntament facilitarà als establiments cartells informatius, que hauran de col·locar-se en un lloc visible, on s'adverteix de les sancions per embrutar el poble o la prohibició de venda d'alcohol a menors.

Arran de les queixes dels veïns, l'Ajuntament distribuirà 54 banys portàtils per tot el municipi. Tendran un servei de neteja constant durant les hores més fortes de les festes, un servei al qual s'han destinat 6.000 euros.

No es permetran concerts al carrer

A més, enguany tampoc es permetran concerts en la via pública. Els establiments podran muntar barres al carrer, però hauran de sol·licitar-ho prèviament abans del 2 d'agost. S'instal·laran davant la seva façana, amb una amplària màxima prefixada, i el local haurà de romandre obert de 10.00 a 23.00 hores.

Per a reduir els residus, l'Ajuntament recomana l'ús de tassons reutilitzables en els locals que demanin autorització per a ocupar la via pública.

Restriccions d'accés al poble

Igual que l'any passat, els accessos al poble estaran restringits a partir de les 14.00 hores del dia 28 d'agost. Passada aquesta hora només podran entrar en vehicle privat els qui siguin residents. L'objectiu és combatre la massificació d'aquestes festes, que els veïnats «tornin a sentir-les seves i acabar amb l'efecte anomenada», segons l'equip de govern.

S'habilitarà una zona exclusiva per a estacionament d'autobusos i descàrrega de persones. Per a això, s'ha informat les empreses de transport i se'ls ha instat a complir «rigorosament» aquesta única parada, situada en l'aparcament del camp de futbol del municipi.


COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per E. Nogués, fa dervers d'un any

Una tradició Ñ que no ens convé adoptar. Molt bé felanitx.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris