cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
16°

Calvià s'agermana amb Salou, la població d'on sortí l'expedició de Jaume I

18-08-2018

El 30 d'agost s'inicien les Festes del rei En Jaume de Calvià que, un any més, commemoraran el desembarcament de les tropes de Jaume I a Santa Ponça. Les festes, que es prolongaran fins al 9 de setembre, tenen enguany un significat històric més important, ja que inclouran l'agermanament de Calvià amb el municipi de Salou.

El matí de dia 30, la sala de Plens de l'Ajuntament acollirà l'acte d'agermanament entre els municipis de Salou i Calvià i la presentació oficial de la XXXII Regata del rei En Jaume que realitza el mateix trajecte pel qual varen navegar les tropes de Jaume I, salpant del port de Salou fins a les costes de Santa Ponça.

Les Festes del rei En Jaume arrenquen el dijous dia 30 a la Creu de Santa Ponça amb l'acte institucional, amb el discurs del Batle i la lectura del pregó que enguany serà a càrrec del fundador de La Sonrisa Médica, Miquel Borràs.
D'altra banda, Joan Reynés i Miguel Ángel Quetglas han estat els elegits per representar al rei En Jaume i a Abu Yahya, respectivament.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barrufet, fa dervers d'un any

-Una cosa de las bonas que va representar la conquista de les illes apart de alliberar-nos de los "moriscos",va ser la generalització i coneixament de la nostra llengua comú , el catalá enriquit amb el temps amb las diversas variants locals de cada zona, (cosa que es dona tan en les illes com a la propia Catalunya) però si una cosa em sap greu es que en el Principat s´hagi perdut practicament "el salat" que era predominant a Catalunya en el moment de la conquesta.- A Catalunya la perdua s,ha produit basicament per les diferentes migracións que s´han produit i sobre tot per l´influencia del castellá, (actualment no més es parla en petitas poblacións del Ampurdá , Blanes, Bagur, etc., però amb el temps també desapareixerá).- A les illes per el contrari el "salat" s´ha mantingut ferm, cosa que com catalá que soc, pero fill de pare mallorquí em congratlula molt. (el propi i secular aillament de las illes durant molts anys que va propiciá el estár a salvo de las grans grans migracións castellanas son evidentment una de las causas).

Valoración:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris