bruma
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
13°

Una exposició per reflexionar sobre la 'Història del turisme a la Serra de Tramuntana, passat, present i... futur?'

Aquest divendres dia 27 de juliol, Tramuntana XXI presentarà l’exposició 'Història del Turisme a la Serra de Tramuntana -Passat, Present i... Futur?-', situada al Passeig del Born de Palma. L'exposició es compon de 21 panells a doble cara de 2x1,5m, muntats sobre estructures de ferro sense cap tractament més que el d'aturar el rovell. Així doncs, les 42 impressions proposen recorregut narratiu pel turisme a la Serra, numerat amb diverses observacions en forma de cita en 3 idiomes, català, castellà i anglès.

Amb aquesta exposició, basada en un llibre homònim escrit per Miquela Forteza Oliver, es pretén reflexionar sobre el que ha passat a la Serra de Tramuntana set anys després de la declaració com a Patrimoni de la Humanitat. El llibre i la present exposició pretenen reflexionar sobre l'evolució del turisme a Mallorca, posant especial èmfasi en la seva incidència a la Serra de Tramuntana.

És una dissertació que es basa en els esdeveniments històrics i culturals dels segles XX i XXI. El propòsit és exposar una realitat fonamentada en fets objectius i en opinions de persones de crèdit. El punt de partida d'aquesta introspecció va estar motivat essencialment pels esdeveniments que varen tenir lloc després que la Serra de Tramuntana fos declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta circumstància i els fets que se'n derivaren varen constituir el pretext per dur a terme aquest treball. «Partim de la premissa que conèixer el passat ens permetrà avaluar el present i projectar-nos cap al futur de la millor manera possible» afirmen des de l'entitat promotora.

Així mateix, es vol «cridar l'atenció sobre el desenvolupament fins aleshores d'aquesta activitat turística i aconseguir —entre tots— esmenar la difícil situació actual, fruit del model turístic vigent durant els darrers anys». Aprofitant l'avinentesa, per convidar a aquest debat sobre quines són les línies d’actuació que la Serra necessita per revertir la situació actual, expliquen, «s’ha dedicat un panell de l'exposició al Manifest per la Serra, amb la menció corresponent a les entitats que s’hi han adherit».

Aquest Manifest, vol promoure una acció que considera molt positiva per a la Serra de Tramuntana: convidar a un Pacte per la Serra entre els diferents partits polítics. Tramuntana XXI pretén que aquest pacte suposi «un compromís per impulsar, des de les institucions on finalment siguin presents les diferents formacions polítiques, mesures positives concretes per a la Serra i la seva gent».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris