algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 22°
23°

Inca serà porta d'accés a la Serra en transport públic i estació intermodal del Raiguer

Caib

El Consorci de Transports de Mallorca (CTM), que depèn de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, i l’Ajuntament d’Inca han signat aquest divendres un conveni que permetrà la posada en marxa de distintes actuacions incloses en el Projecte de mobilitat sostenible a espais naturals i platges de Mallorca, emmarcat en el Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible de 2016, així com d’altres lligades a les noves concessions de transport per carretera de 2019.

L’acord permetrà adequar tres espais al municipi d’Inca que funcionaran com a estació intermodal de la Comarca del Raiguer i nord de Mallorca, com a centre de transbordament cotxe - autobús o com a aparcament d’enllaç per afavorir la intermodalitat cotxe - autobús públic.

El primer objectiu d’aquestes noves infraestructures és afavorir els accessos als indrets de la Serra de Tramuntana en transport públic, de manera que Inca funcioni com a porta d’accés a la zona centre/nord de la Serra en transport públic. L’altre objectiu és que, amb vistes a les noves concessions de transport públic per carretera de 2019, la terminal d’autobusos d’Inca es converteixi en l’estació d’intercanvi modal de la comarca (tren - cotxe - bus) i funcioni com a origen de les línies dels municipis de la zona i del trànsit dels autobusos procedents dels nuclis turístics del nord de Mallorca cap a Inca i Palma, especialment en la temporada alta.

Les actuacions es concreten en:

1. L’habilitació d’un centre de transbordament intermodal cotxe - autobús a la carretera de Sineu en sòl de propietat municipal que se cedeix per part del consistori (es tracta de l’espai que limita al nord amb la carretera d’Inca a Sineu; al sud, amb la via del tren i el camp de futbol del Constància; i a l’oest, amb el solar edificat d’Asinca). Dues de les noves parades de la zona sud d’Inca estaran ubicades en aquest lloc i una tercera a l’Hospital Comarcal d’Inca. Aquest espai tendrà 120 places d’aparcament per a vehicles i tres noves parades per a autobusos de la xarxa TIB.

2. L’habilitació de l’aparcament soterrat de la plaça d’Antoni Mateu, situat devora de l’estació d’autobusos amb unes 300 places. La idea és que funcioni també com aparcament disuasiu per afavorir la intermodalitat cotxe - autobús/tren.

Aquestes dues primeres actuacions són finançades amb fons de l’impost de turisme sostenible (ITS) i tenen un pressupost total de 450.000 euros i 30.000 euros, respectivament. Estan ja avançats els projectes per a l’execució i que conclouran el primer semestre de 2018.

3. La cessió per part de l’Ajuntament al CTM de l’actual terminal d’autobusos de l’avinguda del Tren. L’estació es remodelarà per donar-li un major aprofitament. Se’n tancarà el perímetre —es convertirà en el lloc on pernoctaran els autobusos— i s’adequaran les instal·lacions per permetre l’optimització de l’explotació de les línies de bus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris