niebla
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Calvià posa en marxa una campanya d'identificació i esterilització de moixos domèstics

L'Ajuntament de Calvià ha engegat una campanya d'identificació i esterilització de moixos domèstics a través d'un conveni de col·laboració amb totes les clíniques veterinàries del municipi, que també compta amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Veterinaris. 

Es tracta d'una iniciativa destinada a conscienciar sobre la importància d'identificar i esterilitzar els animals de companyia, per reduir els abandonaments i evitar problemes de salut i de comportament. Segons ha explicat l'Ajuntament, amb aquesta campanya volen donar compliment a la nova ordenança municipal sobre benestar i tinença d'animals que viuen en l'entorn humà, aprovada al març de 2017 i que obliga les persones propietàries de moixos que tenguin accés a espais públics a la seva identificació i castració, segons l'estipulat a l'article 3 de l'ordenança.

Quan començarà la campanya i que durarà?

La campanya d'identificació i castració del moix domèstic a Calvià tendrà una durada de tres mesos, i s'engegarà des del proper 15 de setembre fins al 15 de desembre de 2017. Durant aquest període, els propietaris dels moixos que vulguin acollir-se a la campanya tendran descomptes especials per a la identificació i esterilització de les seves mascotes, que ofereixen tant les clíniques veterinàries adherides a la campanya com l'Ajuntament.

Els propietaris dels moixos podran dirigir-se a qualsevol de les clíniques veterinàries adherides a la campanya, on hauran de presentar un certificat d'empadronament que acrediti ser veí del municipi per acollir-se als descomptes oferts. De la mateixa manera, tots els moixos hauran de quedar degudament identificats i censats i el propietari tendrà l'obligació de mantenir-lo en bones condicions higiènic-sanitàries, així com realitzar qualsevol tractament declarat obligatori.

El conveni ho signen el tinent d'alcalde de Turisme, Comerç i Urbanisme, Antonio García, i totes les clíniques veterinàries del terme municipal de Calvià, així com el Col·legi Oficial de Veterinaris, amb l'assistència de la regidora de Medi ambient, Francisca Muñoz, i del representant d’Emvetib (Empresaris Veterinaris de Balears). En la campanya també col·labora Aspro Oci.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris