cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

Gonellisme en el programa de festes de Palmanyola

Un veïnat de Palmanyola ha denunciat una nova discriminació lingüística. En aquest cas, en el programa de festes d'enguany que ofereix l'Ajuntament de Bunyola que, segons s'ha fet saber al dBalears és ple de faltes d'ortografia en defensa del «mallorquinisme i gonellisme». «Es tracta d'un altre intent de manipulació de la nostra llengua», ha criticat el veïnat del municipi bunyolí. Així mateix, ha volgut recordar que l'actual batle de Bunyola, Antonio Muñana Sánchez denuncià l'esquerra de Bunyola per «catalanistes» i «no mereixien estar al poder».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per idò, fa mes de 3 anys

Tot el que no sigui català normatiu: fatxes! Ja n'hi ha prou, cony!

Valoració:-4menosmas
Per Ja ho val, fa mes de 3 anys

Idò jo que voleu que vos digui, trob que aquesta notícia és exageració. Hi ha alguna falta si se mira en lupa. Per mi s'única falta important es Tramponada que va amb "e": tremponada. I tots aquests que se pensen ser tan vius no l'havien reparada.

Valoració:3menosmas
Per marbosch, fa mes de 3 anys

@Jaume Corbera,
Amb tota la raó estic d'acord amb la teva opinió, no és gonellisme, simplement és desconeixement i ignorància. Pens que si estàs en castellà també aniria farcit d'errades ortogràfiques i gramaticals, això passa quan algú que es considera "el més lletrut" dins algunes associacions es posa a redactar escrits, i d'això en podeu veure exemples ben arreu.

Valoració:3menosmas
Per Idò sí., fa mes de 3 anys

A qualsevol país mitjanament civilitzat no admetrien la publicació d'escrits plens de faltes d'ortografia i sintàctiques als mitjans de comunicació, ni la difusió de textos impresos amb tals faltes. Si ignorants es mostren els qui els han fet i els qui els difonen, tan ignorants i/o enemics de la nostra llengua i de la nostra cultura es mostren els qui ho permeten. Quina ignorància i quina poca vergonya que hi ha pel món!

Valoració:2menosmas
Per Jaume Corbera, fa mes de 3 anys

Aquests escrits no són gonellistes, són simplement mal escrits i incoherents. En bon mallorquí col·loquial no dirien "amb es", sinó "amb so"; ni "nostres" o "vostres", sinó "nostros" i "vostros"; ni "digi", sinó "digui"; ni "animar-vos" sinó "animau-vos"; ni "participeu", sinó "participau"; ni "els adults", sinó "es [edz] adults"; i na "Cati" seria na "Lina"... En aquests escrits, més que gonellisme hi ha ignorància i "me'nfotisme" respecte de la llengua. I també n'hi ha, d'ignorància, per part del redactor de la notícia, que precisament no sap distingir el gonellisme de la ignorància, com no sap distingir Bunyola de Palmanyola. Allò que és penós és que el programa sigui oficial de l'ELM de Palmanyola. ¿I l'Ajuntament de Bunyola no hi pot fer res?

Valoració:7menosmas
Per Gonellisme incult de ses nostres formes, fa mes de 3 anys

És trist, no saben ni emprar correctament "ets articles" davant vocal ... "a tots els adults".
"amb es vostro" i no "amb so vostro"

Són un gonellisme patètic que no sap ni escriure correctament.

I després van donant lliçons.

Valoració:5menosmas
Per Segur?, fa mes de 3 anys

Es gonellisme és escriure així com se xerra, sense tenir present ses normes. Això no és gonellisme...

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris