algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Els veïnats d'Artà presenten 107 propostes de millora del municipi

El Consistori ha destinat una partida de 200.000 euros, 120.000 per a Artà i 80.000 per a la Colònia.

Arxiu

L'Ajuntament d'Artà ha donat veu als seus veïns i aquests han respost amb 107 propostes de millora per al poble. Aquest és el sentit del procés de pressuposts participatius que enguany ha decidit posar en funcionament l'equip de govern del Consistori per implicar i donar veu a la ciutadania en determinades decisions municipals i que just ha arribat a la fi de la seva segona fase: la de presentació de propostes.

Els interessats i interessades han anat enviant propostes per via telemàtica fins un total de 107 i ara s'obre un període en el qual la comissió tècnica, formada per tècnics municipals, un representant del grup impulsor i dos membres de la ciutadania, n'analitzarà la viabilitat legal, tècnica i econòmica, així com l'adequació a les normes del procés.

Segons han explicat, una vegada fetes les valoracions, se podran votar les propostes. Es preveu que aquesta votació se dugui a terme al llarg d'una setmana a determinar entre els mesos de setembre i octubre.      

Les propostes presentades per la ciutadania incideixen especialment en la millora de la xarxa viària i la regulació del trànsit a la zona centre, la millora de la neteja del poble, la creació de zones de passeig per a mascotes, la millora de l'enllumenat públic o la realització de campanyes de conscienciació ciutadana.

En paraules del batle d'Artà, Manolo Galán, el projecte Pressuposts Participatius 2018, presentat en societat a finals de març, «és una iniciativa que posa en valor la participació ciutadana a l'hora de proposar i triar actuacions i projectes que els veïns i veïnes consideren beneficiosos i necessaris per al municipi i per als quals el Consistori ha destinat una partida de 200.000 euros, 120.000 per a Artà i 80.000 per a la Colònia».

Normes de regulació

En la primera fase dels procés es definiren les normes per regular la resta d'actuacions, com l'import màxim destinat a un projecte (120.000€), el màxim de projectes que pot presentar una persona (sense límit) o el número de projectes que pot votar cada ciutadà o ciutadana (tres), entre altres qüestions. També es va decidir la informació que s'ha d'aportar a l'hora de fer una proposta per part de la ciutadania o les entitats i que les 3 propostes que es votaran s'han de prioritzar. La segona fase va ser la de la presentació de propostes, que fou reforçada amb una sèrie de trobades en diferents llocs del poble per facilitar tota la informació i explicar els detalls del procés. 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris