muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El Govern millora l'accés al Parc Natural de Mondragó per «reduir el flux de vehicles»

Parc Natural de Mondragó.

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha duit a terme una sèrie d'actuacions que ha realitzat al parc natural de Mondragó per, d'una banda, evitar els problemes circulatoris i de seguretat que hi ha hagut els últims estius i, d’altra banda, protegir i conservar els hàbitats i espècies d'interès comunitari. Entre altres actuacions, per evitar l'estacionament il·legal de vehicles, s'han instal·lat senyals de 'prohibit aparcar' en els trams finals del camí de s'Amarador i del camí de Cala Mondragó (Can Cano).

Així mateix, també s'han pintat línies grogues a banda i banda de la calçada. A més, d'acord amb el previst en el Pla d'ordenació de recursos naturals (PORN) de Mondragó, s'han instal·lat senyals de 'prohibit l'accés en vehicle (excepte autoritzats i residents)' en el camí de s'Amarador i en el camí de ses Coves del Rei.

D'altra banda, per fomentar els accessos principals al parc i reduir progressivament el flux de visitants a través de vies o camins secundaris, s'ha editat un tríptic informatiu en català, castellà, anglès i alemany, amb un breu text i un mapa indicatiu de com arribar als dos aparcaments habilitats. Així mateix, destaquen que el parc compta amb dues zones habilitades per a l'aparcament de vehicles, una al costat del centre d'informació, ses Fonts de n'Alis, i l'altra a Ca sa Muda, a la zona de s'Amarador.

Aquests aparcaments, que es corresponen amb la capacitat de càrrega del parc, són els dos únics llocs on el Pla d'ordenació dels recursos naturals (PORN) de Mondragó permet l'activitat del pàrquing. L'estacionament de vehicles fora d'aquestes àrees d'aparcament és un ús prohibit. Per tant, tots els vehicles de turistes i visitants han de tenir com a destinació final un aparcament o un altre.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escarda- penyes, fa mes de 3 anys

Me pareix bé, peró no s'arregla tot en línias grogas, ho dic pes Caló d'es Moro, i Cala Salmonía,s'ha fet el mateix, peró jo no he vist cap aparcament adicional preparat ?? ara el problema esta passant i no som a l'estiu, a s'entrada de Cala Llombards, que l'any passat ja estave saturat, i pens que si no els procurau un lloc, ses cabres boteran ses bardisses.
I aixó necessita un estudi a fons, perque si barram el pas al turisme, correm el risc de menjar-nos ses ungles més envant, ho em de poder gaudir tots els ens trobem aquí, entre poc i massa se mesura......
Salut i bon estiu fins al Setembre.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris