cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

La rehabilitació de la fortalesa del Cap Enderrocat a Llucmajor reconeguda per la Comissió Europea

Cap Enderrocat a Llucmajor.

L'arquitecte mallorquí Antoni Obrador ha estat guardonat amb el Premi Unió Europea de Patrimoni Cultural - Premis Europa Nostra 2017 que concedeix la Unió Europea de Patrimoni Cultural per la rehabilitació de la fortalesa del Cap Enderrocat a Llucmajor.

La Comissió Europea i l'associació Europa Nostra han anunciat aquest dimecres els guanyadors del Premi de Patrimoni Cultural de la Unió Europea/Premis Europa Nostra 2017. Es tracta del premi europeu de més prestigi en l'àmbit del patrimoni. La rehabilitació del Fort del Cap Enderrocat de Llucmajor, a les Illes Balears, és un dels projectes guardonats. El jurat del premi, que ha avaluat un total de 202 projectes de 39 països europeus, ha valorat el projecte de rehabilitació pel fet de ser «una proposta imaginativa per a reutilitzar un edifici militar» i perquè representa «una manera efectiva i respectuosa amb l'entorn de revitalitzar un espai que plantejava nombrosos reptes per la seva complexitat».

La rehabilitació, obra de l'arquitecte Antoni Obrador, tenia l'objectiu de recuperar una antiga fortificació militar que es trobava en ruïnes, per convertir-la en un hotel respectuós amb l'essència arquitectònica de la construcció i el seu entorn. El fort de Cap Enderrocat fou construït el 1898 com a part del sistema defensiu de la ciutat de Palma, i és la fortificació més gran de les Illes. Ocupa un àrea de 30 hectàrees al llarg de 2km de costa. El 1940, després de la Guerra Civil, la fortificació va patir un llarg període de decadència i va quedar pràcticament en desús a partir dels anys 80.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris