algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

El Bisbat vol que el Monestir de Sineu continuï acollint vida monàstica

Mons. Sebastià Taltavull s’ha trobat aquest divendres amb la Parròquia de Sineu.

Bisbat de Mallorca

Mons. Sebastià Taltavull s’ha trobat aquest divendres amb el poble de Sineu per explicar la voluntat del Bisbat respecte del futur del Monestir de la Ciutat, habitat fins fa alguns mesos per les Monges Concepcionistes.

En aquest sentit, l’Administrador Diocesà de Mallorca ha anunciat que s’estan fent «les gestions oportunes» perquè alguna comunitat monàstica pugui habitar el Monestir i retornar, d’aquesta manera, l’ús pel qual va ser creat i que ha desenvolupat des de 1581.

Recollint les paraules de les mateixes religioses, de l’acte de la sessió capitular de novembre de 2008, ha recordat que les monges feren donació de la propietat al Bisbat, atesa la pobresa de vocacions que ja es plantejava i la progressiva dificultat per a la pràctica normal d’una vida contemplativa digna, tot expressant el seu desig que en el futur el convent estigués habitat per alguna comunitat contemplativa.

També ha destacat l’agraïment que les Monges dirigien llavors al poble de Sineu, el clergat diocesà en el seu conjunt i la mitra diocesana de Mallorca, per l’atenció dispensada i les nombroses donacions rebudes.

La trobada, que ha tengut lloc a la Parròquia del municipi, ha començat amb una oració compartida amb tots els assistents, per les Monges que ja han arribat al Pare i que al llarg de generacions han habitat l’antic Palau dels Reis de Mallorca.

També han intervingut l’aparellador diocesà, Bartomeu Bennàssar, que ha explicat la intervenció arquitectònica que es començarà en breu a l’església del Monestir, i que netejarà i adobarà els elements arquitectònics afectats per un incendi el desembre de 2015.

Procés de restauració

Recordem que les flames afectaren dues obres de considerable valor, un Santcrist renaixentista del segle XVI i un sagrari d’estil barroc del XVII. En aquest sentit, la directora del Taller de Restauració del Bisbat, Antònia Reig, ha explicat el procés de restauració a què se sotmetran les obres, i que ja ha començat amb la realització de l’estudi preliminar i que es preveu que el 2018 estigui finalitzat.

Prèviament, l’Administrador Apostòlic havia visitat el Monestir de la Concepció, acompanyat pel Delegat de Vida Consagrada, P. Tomeu Pont, TOR i el Provicari General, Mn. Nadal Bernat. Mons. Taltavull ha recorregut les estances del complex i ha destacat el bon estat en què es troba l’edifici i ha valorat la tasca de conservació que les religioses concepcionistes han realitzat al llarg de més de quatre segles. «D’aquí l’interès que la vida monàstica pugui continuar habitant aquest emblemàtic edifici». El Monestir de Concepcionistes Franciscanes, l’antic Palau dels Reis de Mallorca, presenta un alt valor patrimonial i està protegit com a Bé d’Interès Cultural.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barrufet, fa mes de 4 anys

.Ting l´esperança que algún dia ingressi en Bauzá per fer meditaçió trascendental i aqui amb la natura i la tranquilitat del entorn analitzi els seus errors que son un munt.

Valoració:1menosmas
Per M, fa mes de 4 anys

I venga intentar provocar als terroristes islàmics!
Si hi ha una tragèdia, els que amollsu aquests disbarats en tindreu la culpa.

Valoració:-2menosmas
Per Guiem, fa mes de 4 anys

Jo ho tornarie en es seu constructor, es a dir an es moros , que foren es promers propietaris , i els foteren es Palau sensa comprar ni pagar

Valoració:-4menosmas
Per I com?, fa mes de 4 anys

I com ho farà el Bisbat, si gairebé no queden monges ni frares?
Les religioses i religioses d'avui, prefereixen la vida activa i no s'els pot obligar, a viure tancats.

Valoració:4menosmas
Per slort, fa mes de 4 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això darrer els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:16menosmas
Per llógic, fa mes de 4 anys

Lo que tú leas y los "rojitos" que me puedas poner, me los paso por la entrepierna. Desgraciado.

Amáis mucho a este diario, pero cuando era en papel tuvo que cerrar ya que ninguno de vosotros hizo lo más mínimo para mantenerlo. Cantamañanas.

Valoració:-15menosmas
Per Arruix!, fa mes de 4 anys

No he llegit el comentari de baix
El vermell li he posat per escriure en foraster i per intentar un cop.més, destrossar la línia d'aquest diari.

Valoració:5menosmas
Per llógic, fa mes de 4 anys

Hace solo unos meses, la única monja que había, ya bastante mayor como cabe suponer, cerró la puerta y se fue a la península. En sus buenos momentos, había 40 o 50 monjas. Hoy estas cosas tan raras no interesan a nadie. Lógico.

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris