nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

EO de Calvià rebutja el Reial Decret que contempla l'impost sobre el sol

Esquerra Oberta de Calvià en un ple.

28-01-2016

Esquerra Oberta de Calvià ha proposat l'impuls del vehicle elèctric a Calvià així com un posicionament de rebutj de l'impost al sol. La coalició d'esquerres planteja al proper ple dues mocions per la potenciació del vehicle elèctric en el parc mòbil públic i privat del municipi de Calvià i per rebutjar el Reial Decret 900/2015, del 9 d'octubre, pel qual el Govern Rajoy «limita el dret ciutadà a la captació, transformació i ús de l'energia continguda en els fluxos litosfèrics, especialment la procedent del sol».

En aquest sentit, des d'Esquerra Oberta de Calvià es considera necessari elaborar un pla de renovació i substitució de l'actual parc mòbil municipal cap a vehicles moguts per energia elèctrica; Alhora que generalitzar i promoure la instal·lació de punts de càrrega en el municipi, tant aparcament públics, com privats, sempre que sigui possible, mitjançant energies renovables. Per això, proposen iniciar un procés d'instal·lació d'aquests.

Així mateix, els regidors d'Esquerra Oberta de Calvià presenten una moció per tal que l'Ajuntament de Calvià rebutgi el Reial Decret 900/2015 de 9 d'octubre, que representa la normativa «més restrictiva pel que fa a l'autoconsum de renovables de tot el món», i «frena el necessari desenvolupament de les energies netes a les Illes Balears». A la moció s'insta al Govern d'Espanya «a derogar de manera immediata el Reial Decret 900/2015 de 9 d'octubre i a deixar de subordinar la política energètica als interessos de les grans companyies elèctriques».

Per la seva banda, Rafel Sedano, portaveu de la coalició a l'Ajuntament de Calvià afirma que «l'energia i el canvi climàtic estan íntimament relacionats». Així, el sistema energètic actual basat en la crema de materials fòssils «és la principal causa del canvi climàtic i s'han de treballar per fomentar l'ús d'energies i alternatives». «L'autoproducció i l'ús d'aquestes energies és un instrument clau a l'hora de fer via en el camí de la transició energètica cap a un sistema energètic basat en el 100% d'energia renovable, que ens permeti avançar en la lluita contra el canvi climàtic».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mira,luna, fa mes de 3 anys

Falta el impuesto sobre la Luna

Valoració:-1menosmas
Per A la fi hi ha un intent de rebuix al impost al sol, fa mes de 3 anys

A la fi hi ha un intent de rebuix al impost al sol com a flagrant extorssió de l'oligopoli de les elèctriques als que proven a invertir en energies alternatives.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris