cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Sus a la verema de Binissalem

La verema de Binissalem ha començat aquest passat cap de setmana amb una setmana de retard en comparació al 2015. Les primeres varietats vermades són les blanques Moscatell i Chardonnay i, segons han informat, en les setmanes vinents les seguiran la resta de varietats blanques i negres locals i foranes.

Clima càlid i manca de pluges
L'organització ha volgut destacar que es tracta d'una «campanya marcada per la manca de pluges» en la que el Consell Regulador, analitzant les dades de les precipitacions del període de setembre del 2015 fins a maig del 2016, «va autoritzar el reg recomanant aportacions moderades d'aigua per garantir la qualitat del raïm».

Així mateix, han assegurat que encara que els mesos de juny i juliol s'han considerat càlids, «l'agost està essent un mes suau i les temperatures mínimes i màximes registrades han estat inferiors respecte a l'agost del 2015. Aquest fet ha influït a fer que la verema comencés uns dies més tard i que la maduració del raïm sigui més lenta».


S'espera una «una producció normal en quantitat»
S'ha volgut destacar la sanitat del raïm, ja que aquestes condicions meteorològiques han previngut l'aparició d'infeccions, «els viticultors han estat pendents de realitzar els tractaments oportuns amb el fi de garantir la producció i la qualitat del raïm». Finalment, cal apuntar que s'espera «una producció normal en quantitat i de bona qualitat».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Aquest que signa normalment com "Mallorqui", i tambe avui usurpa sa identitat d'En Tia, no es mes que un foraster. Fent nosa a una altra noticia ha escrit:
"Lleccions d' un renegat pancatalanista, cap ni una...."

Lleccions !!!. Pensau que aquest tio pot haver xerrat mallorqui mai en sa seva vida ??. En es fons hi ha un tio pirat malalt mental que fa de Salvatore, NonPlusUltra, Mallorquin, i altres.
I per fer veure que es mallorquins van contra es catalans signa tambe com a Mallorqui. Lo mes fort es que no sigui capac d'escriure dues frasses seguides sense fer una cagada brutal... Lleccions !!! he he he he. Companyons !

Valoració:1menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Lo que esta clar es que quan els poses moltes vegades en ridicul acaben per callar.

I pensau que aquests individuos ja s'estan integrant be sense sebre-ho.

Entenen es mallorqui perfectament perque responen a totes ses nostres provocacions, fins i tot quan empram termes no trivials. I aixo per ells ja es una bona feina d'integracio a sa nostra nacio que ja esta feta.

No els hi demanaria que xerrassin ells en mallorqui, perque no en tenen cap obligacio, ara s'obligacio d'entendrer-mos quan xerram sa llengua propia de Mallorca si que la cumpleixen be. I amb aixo respecten es nostro dret d'emprar sa nostra llengua quan volguem.

Fins i tot llegeixen es nostros comentaris i ses noticies en catala i aixo es una practica constant.
Aixo cada vegada s'esta normalitzant mes. I es trollets de per aqui hi participen sense donar-se'n compte.

Valoració:1menosmas
Per Reduïnt, fa mes de 4 anys

El mallorqui, en Plus Ultra i en Salvador son el mateix. Ara falta saber si el que té uns quants noms, entre ells Biodramina, Joan i Yuan, que encara pareix més bollat que aquest, és també el mateix o si se tracten de dos fatxes distints.

Valoració:4menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

Vaya con el "trasnscriptor" , que sigue insistiendo en hechos tan falsos como la nacionalidad catalana de los mallorquines. Y al balucho,ni caso.

Valoració:0menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

"[...]Tot el món conegut
volia confegir,
me deien Ramon Llull,
català mallorquí.

[...]

Vaig pastar la llengua amb la meva Art,
vaig fer que la ciència parlàs català.

[...]

Abans, per un càrrec, era condició
de ser català i no d'altra nació.[...]"


(Guillem d’Efak, 1980)

Valoració:3menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

«Catalunya no se circumscriu a les quatre províncies de la divisió administrativa espanyola sinó que abraça totes les contrades on se parla la llengua del rei En Jaume». Miquel Ferrà (1932)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

«Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, digui el que digui tot el filisteisme vuitcentista. Com a tal forma part de la Catalunya integral, participant amb ella de la unitat de raça, de la unitat de llengua i de la unitat de cultura, la qual ha enriquit molt sovint amb aportacions de gran vàlua. Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit». LNT (1930)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

«Menorca és catalana, genuïnament catalana (…) [i cal] enfeinar-nos en la tasca, àrdua és ver, però també bella i justa de la catalanització radical de la nostra illa. (…) Advinguda la República, que no pot ésser altra que federativa, ens cal tombar els ulls vers la història i regenerar-nos com a poble lliure. (…) Res d’Estat Balear, res de provincianisme. Volem ser catalans, tot essent menorquins, com en són els empordanesos, els rossellonesos, els mallorquins mateixos. (…) Si Menorca és una regió catalana ha de seguir una política catalana.» Joan Timoner i Petrus, Menorquit (1931)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

«Crec necessari dir-vos que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans». Joan Mir i Mir (1917)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

«Catalans conscients, oïu-me: les Mallorques són catalanes. Per amor a la veritat, per deler de justícia, per la fretura d’alliberació que havem, ens cal reintegrar, incorporar al llinatge de Catalunya, les Balears, les illes volgudes, que no són ni poden ésser colònies ni possessió d’altres pobles, car són la pròpia substància, la pròpia sang, de la Catalunya malaurada, de la Catalunya triomfadora. (…) És, doncs, Catalunya una nacionalitat; serà una nació, un Estat. Ara bé, la nacionalitat catalana no es limita al Principat de Catalunya; s’estén, a més, per les terres del Rosselló, Cerdanya i Conflent; per les encontrades de la Ribagorça i el Pallars; per les muntanyes lliures d’Andorra; pels vergers de la València i per les blaves i assolellades illes Balears».Pere Oliver i Domenge (1916)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris